Anwar kongsi gambar cuci rumah, sekali Abu Syafiq tulis warkah

Umat Islam bakal menyambut kedatangan bulan Syawal dan seterusnya menyambut Hari Raya Aidilfitri.Pelbagai persedian di lakukan oleh umat Islam termasuklah pemimpin dari kalangan parti Politik Ds Anwar Ibrahim.

Hari ini beliau berkongsi beberapa gambar sedang mengelap dinding, dan tangga sebagai persedian untuk menyambut Hari Raya bersama keluarga tersayang

Namun apa yang menarik, pend4kwah bebas Abu Syafiq telah menulis satu warkah khas buat Ds Anwar supaya beliau terus bersara dari politik bagi mengelakkan menjadi ‘bakal’ Perdana Menteri

Abu Syafiq juga mend4kwa, kerana Anwar terlalu mengejar kerusi PM, maka hari ini kita dapat menyaksiakn kerjaan PH jatuh selepas mentadbir selama 22 bulan

WARKAH BUAT ANWAR. BERSARALAH DARI TERUS MENJADI ‘BAKAL’

1- Dato Seri Anwar Bin Ibrahim sebenarnya seorang yang mahukan kebaikan dan bersamangat tinggi dalam apa yang diperjuangkan. Namun tindakan mengejar diri menjadi Perdana Menteri Malaysia telah menyebabkan runtuh satu pentadbiran besar sebuah kerajaan (iaitu Pakatan Harapan).

2- Seandainya sebelum ini DS Anwar tidak beria-ria merebut kerusi keramat itu rasanya mungkin PH masih lagi berkuasa mentadbir Putrajaya dengan jayanya. Banyak kejatuhan PH pada persekutuan dan negeri berpunca besar juga dari DS Anwar cuba merebut kerusi PM serta kegelojohan DAP.

3- Jadilah Ahli Parlimen sahaja sudah memadai. Disambung banyakkan membaca tentang Imam Al-Ghazali bagaimana beliau mendidik agar tidak g1lakan kuasa. Dalami ilmu dan dekati ilmuan Ahli Sunnah Wal Jamaah dan jauhi Liberal, Syiah dan Wahhabi.

Insya Allah DSAI kelak akan disanjung sebagai pejuang agama yang tawaduk dan berjaya serta berjasa kepada agama dan negara. – Ustaz Abu Syafiq

no

Klip Audio Sah

Dalam pada itu Pengerusi PKR Anwar Ibrahim mengesahkan rakaman suara mesyuarat Majlis Presiden PH pada 21 Februari yang tersebar di media sosial beberapa hari lalu sebagai asli.

“Saya dengar klip (rakaman audio) yang agak panjang. Dan sebagai orang yang hadir dan merenung dan banyak bersabar ketika itu, memang tepat apa yang d1suarakan.

“Bukan p4lsu dan memang berlaku begitu (dalam mesyuarat Majlis Presiden PH),” katanya.

Pada 17 Mei lalu, rakaman berjudul “Pend3dahan Eksklusif Mesyuarat Majlis Presiden pada 21 Februari 2020” yang disiarkan di Facebook “Bersatu sokong Tun Mahathir” mula tular.

Rakaman itu menunjukkan berlakunya pertikaman lidah tentang penetapan tarikh peralihan kuasa daripada perdana menteri ketika itu Dr Mahathir Mohamad kepada Anwar.

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : M.B

Be the first to comment on "Anwar kongsi gambar cuci rumah, sekali Abu Syafiq tulis warkah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*