“Terdengar Satu Bisikan Pada Telinga Dia Berulang Kali Sebut …” – Isteri Arw4h Abam Dedah Dapat Nama Anak Ketika Tunai Umrah

Balu kepada allahy4rham Abam Bocey iaitu Siti Nurhidayah Mohd Ali, 28, mend3dahkan nama anak lelakinya, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey dipilih oleh arw4h sendiri.

Ketika dihubungi Gempak, Hidayah berkata arw4h terdengar satu bisikan pada telinga dia menyebut nama Uthman Hamzah ketika berada di Madinah.

“Masa itu, saya dan arw4h pergi melawat di Bukit Uhud. Pada ketika itu, arw4h ada berkata yang dia ada terdengar satu bisikan pada telinga dia yang berulang kali sebut nama Uthman Hamzah. 

“Balik ke Malaysia selepas selesai urusan umrah, kami berbincang dan kami bersetuju untuk letak nama anak kami iaitu Syed Uthman Hamzah Syed Umar Mokhtar,” katanya.

Dalam pada itu, Hidayah menyatakan dia sedang mengandungkan Hamzah ketika menunaikan ibadah umrah.

“Saya dan arw4h pergi menunaikan umrah pada 8 Mac tahun lalu. Hamzah masih dalam kandungan saya dan usia kandungan ketika itu enam bulan,” katanya lagi.

Terdahulu, Abam atau nama sebenarnya, Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan, 32, menghembuskan nafas terakhir di kediamannya pada pagi Isnin (10 Februari) akib4t dem4m panas. 

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : Gempak

Be the first to comment on "“Terdengar Satu Bisikan Pada Telinga Dia Berulang Kali Sebut …” – Isteri Arw4h Abam Dedah Dapat Nama Anak Ketika Tunai Umrah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*