Untungla wanita cantik, dapat kelulusan rentas negeri pakai kabel

Sudah 2 bulan lebih kita rakyat Malaysia bersatu untuk mengurangkan penul4ran v1rus C0v1d19.

Sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan pelbagai saranan yang telah ditetapkan oleh kerajaan untuk sama-sama membantu pihak Kementerian Kesihatan.

Hasilnya hari ini kita berjaya melandaikan lekuk j4ngkitan dengan jumlah k3ssetiap hari kurang dari 50 k3s.

Walau bagaimanapun pergerakan rentas negeri tetap tidak dibenarkan melainkan mempunyai alasan yang kukuh atau pun kecemasan.

Sesiapa yang melanggar perintah yang ditetapkan akan diminta berpatah balik dan dalam masa yang sama akan dikenakan kompaun.

Semalam kita telah dikejutkan dengan k3spenularan C0v1d-19 di Kelantan yang mana negeri Kelantan sebelum ini merupakan zon hijau.

Ini adalah akibat dari seorang wanita yang telah merentas negeri dari Kuala Lumpur.

Ini adalah sebab mengapa pergerakan rentas negeri tidak dibenarkan.

Tambah lagi kita akan menyambut perayaan yang besar iaitu Hari Raya Aidilfitri dalam 3 hari sahaja lagi.

Bagaimanapun tidak dapat dinafikan ada individu yang lebih ‘pandai’ menggunakan helah untuk tetap pulang ke kampung.

Seorang wanita telah bertindak memuat naik status di IG story memberitahu bahawa dia dapat pulang ke kampung kerana mempunyai ‘kabel’.

Dia turut memuat naik perbualan WhatsApp di Instagramnya dan dengan bangganya meminat supaya orang lain tidak cemburu dengannya.

Beberapa screenshot telah dimuat naik di Facebook dan telah mendapat perhatian netizen yang rata-rata tidak berpuas hati dengan tindakan wanita berkenaan.

Ini menunjukkan contoh yang tidak elok tambah lagi apabila dia telah memetik nama pegawai polis yang memberikan kebenaran untuknya.

Untungla rentas negeri pakai kabel.

Yang muka selipar kena angkut kat rumah. Muka lawa takkan lepaih kot

Apalah bijak sangat perangai lahai, dah ada kabel tu nak post macam ni pula kan dah terserlah kebod0han kau. Kau tgklah confirm sarjan bagi kau surat pelepasan rentas negeri mmg kena lah. Jgn underestimate netizen  semua benda nak post, haih geram aku.

Nak kata bod0h marah lak… Siap bgtaw kabel kemas… Kemas betoi hahaha… Ang gtaw boleh balik sudah la hahaha… Nak menunjuk pon pandang2 haha… Sekali ramai yg ber’d3ngki’ sekarang hahahaha..

Nampaknya muka2 cun je la yang boleh rentas segala daerah dan negeri.. muka beshe2 tak ada harapan nampaknya..

#kkm #pdrm tolong ambil tindakan kat perempuan n sarjan edy sebab suka hati dia lepas perempuan filter ni rentas negeri.

Adik akak yang keje inspektor kat bukit aman pun akak tak berani nak suruh dia buat surat. Tak pepasai kena tindakan sesaja sarjan tu… Tak amanah langsung…

Nampaknya sudah ada netizen yang membuat laporan tentang 1su ini kepada pihak bertanggungjawab.

Perkara ini harus dis1asat agar tidak ada yang boleh salah guna kuasa dan salah guna kecantikkan.

Kerajaan hari ini memutuskan tidak membenarkan sama sekali pergerakan merentas negeri bagi mengelakkan penyebaran C0v1d-19.

Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, berkata kenderaan yang cuba merentas negeri bukan hanya akan diarah berpatah balik tetapi juga turut dikenakan kompaun serta-merta di sekatan jalan raya.

“Justeru, orang ramai tidak perlulah lagi ke balai polis untuk mendapatkan surat kebenaran.

“Kita semua sedia maklum, semalam seorang perempuan positif C0v1d-19 akib4t daripada rentas negeri.

“Kita tidak akan bertolak ansur lagi dalam soal rentas negeri ini,” katanya pada sidang media di Perdana Putra, Putrajaya, hari ini.

Ismail Sabri berkata, orang ramai masih lagi berdegil apabila jumlah mereka yang cuba melakukan pergerakan merentas negeri masih lagi ramai.

Semalam saja, beliau berkata sebanyak 2,412 kenderaan cuba merentas negeri dan dinasihatkan polis berpatah balik.

“Minat mereka yang ingin balik ke kampung sempena Aidilfitri ini masih tidak berubah walaupun setiap hari kita mengeluarkan nasihat,” katanya.

Beliau memberi contoh semalam sahaja lebih 1,300 orang ramai beratur di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuantan, Pahang untuk memohon kebenaran polis balik ke kampung.

“Mereka sanggup beratur di tengah panas dengan alasan untuk mencuba nasib. Jadi lepas ini tidak perlu susah payah beratur di balai polis,” katanya.

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : Meh Baca

Be the first to comment on "Untungla wanita cantik, dapat kelulusan rentas negeri pakai kabel"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*