“Demi Sesuap Nasi Dan Juga Mungkin Tiada Pilihan Lain” – Reaksi Seorang Rider Dalam Perjalanan Menghantar Pesanan Pelanggan Sambil Bergurau Serta Menciium Anak Kecil Nya Di Tempat Duduk Hadapan Sungguh Menyentuh Hati Netiizen

 

Menjadi bapa serta lelaki sejati yang bertanggungjawab sudah tentu sanggup melakukan apa sahaja.  Seorang netizen berkongsi di Facebook apabila terserempak pemandangan menyentuh hati ketika dia sedang berhenti di lampu isyarat merah.

Gambar asal menunjukkan seorang bapa menunggang motosikal dalam tugas penghantaran makanan Uber Eats tetapi terlihat anaknya yang masih kecil dengan topi keledar comel berada di tempat duduk hadapan.

Ketika si ayah menghentikan motosikalnya di lampu isyarat, kelihatan dia menundukkan kepalanya dengan penuh kasih sayang dan bergurau serta mencium anaknya, sungguh menyentuh hati netizen yang merakamnya dan dia ingin memberitahu ayah ini, “Bekerja keraslah dan jangan lupa menjaga keselamatan.”

Netizen tersebut membuat andaian bahawa ayah ini berkemungkinan bekerja di tapak pembinaan pada waktu siang dan keluar melakukan tugas penghantaran makanan pada waktu malam.

Mereka berdua tanpa gagal berkomunikasi antara satu sama lain, bergembira bersama-sama ketika si ayah sedang bekerja, dan menikm4ti hubungan ayah dan anak yang membahagiakan.

Anak itu juga berasa sangat berpuas hati dan gembira menikm4ti pemandangan malam bersama ayahnya walaupun ketika itu dia sedang melakukan tugasnya.

Inilah antara saat-saat indah kebahagiaan dan kasih sayang antara mereka berdua.

Kerana netizen baru saja mendengar seseorang mengatakan pada beberapa hari yang lalu, pekerjaan penghantaran sangat memalukan dan tidak mempunyai masa depan, tetapi dia hanya melihat ‘rasa hormat dan kekaguman’ daripada ayah ini, jadi dia ingin berkongsinya dengan majoriti netizen.

“Pekerjaan tidak membezakan antara yang baik, yang murah, atau hanya bersedia untuk meraih keuntungan tanpa mengira nilai disebaliknya,” kata netizen ini.

Selepas posting ini dimuat naik, ia telah menarik perhatian ribuan orang untuk menyatakan tanda suka dan perkongsian serta komen mereka dalam jangka masa singkat.

“Beban tanggungjawab yang sangat manis.”

“Tiada ibu bapa yang mahu bekerja sambil menjaga anak-anak, maka cerialah.”

“Lelaki sejati!” sambil beberapa orang netizen berkongsi pernah melalui pengalaman serupa.

Posting itu turut mendapat perhatian dan balasan daripada bapa ini dengan berkata dia bekerja sebagai tukang besi pada siang hari. Oleh kerana pekerjaannya turut terkesan ekoran kegawatan ekonomi dan pandemik, maka dia terpaksa melakukan pekerjaan penghantaran itu bagi menambah pendapatan demi menyara keluarganya.

Dia berasa agak malu dengan gambar itu tetapi mengucapkan terima kasih dengan pujian yang diberikan para netizen.

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : Transformasi

Be the first to comment on "“Demi Sesuap Nasi Dan Juga Mungkin Tiada Pilihan Lain” – Reaksi Seorang Rider Dalam Perjalanan Menghantar Pesanan Pelanggan Sambil Bergurau Serta Menciium Anak Kecil Nya Di Tempat Duduk Hadapan Sungguh Menyentuh Hati Netiizen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*