Zarina Anjoulie Sam4n Fitn4h Amyza Aznan RM3 Juta

Sebelum ini hangat diperkatakan mengenai kemelut antara Zarina Anjoulie dan Amyza Aznan apabila pelakon sensasi itu atau lebih mesra dipanggil Anju menuntut pampasan sebanyak RM3 juta serta permohonan maaf.

Nampaknya, Anju telah pun menfailkan sam4n fitn4h RM3 juta terhadap Amyza pada 23 April lalu berhubung 1su bantuan khusus bagi golongan artis susulan Bantuan Prihatin Nasional (BPN).

Anju menfailkan saman tersebut menerusi Tetuan Nurul Hafidzah & Associates dengan menamakan Amyza sebagai defendan tunggal.

amyza aznan zarina anjoulie | Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia ...

Difahamkan, k3situ disebut secara dalam talian (e-Review) di hadapan Timbalan Pendaftar m4hkamah Tinggi, Farah Shuhada Ramli semalam dan menetapkan 28 Mei ini untuk pengurusan k3s.

Melalui carian dalam e-filing, Zarina Anjoulie mend4kwa selepas pengumuman kerajaan berhubung BPN kepada golongan B40 dan M40 berpendapatan bulanan RM8,000 ke bawah, sebahagian artis menyuarakan pendapat mereka kerajaan perlu memberikan ‘bantuan khusus’ buat penggiat seni negara.

Zarina kemudian mend4kwa dia telah memuat naik video di laman sosial Instagram pada 28 Mac lalu menyatakan bahawa “bantuan khusus” itu tidak perlu dan golongan artis yang layak boleh memohon BPN seperti rakyat lain.

Zarina menyuarakan pendapat bahawa golongan artis berpendapatan besar seharusnya mempunyai wang simpanan mencukupi untuk menyara diri mereka sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

d4kwanya lagi, pada 29 Mac lalu satu kumpulan dikenali sebagai “BANTUAN C0v1d-SENI 2020” telah ditubuhkan menggunakan aplikasi Telegram yang membincangkan mengenai bantuan C0v1d-19 kepada artis.

Amyza Aznan Nafi Hina Netizen Tapi Tuju Pada 'Troopers' Zarina ...

Zarina mend4kwa melalui kumpulan itu Amyza mengeluarkan kenyataan fitn4h terhadapnya menyebabkan ramai ahli kumpulan berkenaan turut dipengaruhi oleh fitn4h itu.

Akib4t kenyataan fitn4h itu, Zarina mend4kwa dia mengalami kemurungan kerana dimalukan, sedih, s4kithati dan reputasinya turut tercalar.

Zarina memutuskan untuk menuntut ganti rugi am atas kehilangan reputasi berjumlah RM3 juta, ganti rugi teladan, faedah dan permohonan maaf.

Malah, Amyza juga dihalang daripada mengeluarkan sebarang bentuk kenyataan memfitn4h, memalukan atau menjatuhkan reputasi plaintif pada masa akan datang.

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : Rotikaya

Be the first to comment on "Zarina Anjoulie Sam4n Fitn4h Amyza Aznan RM3 Juta"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*