Anwar Ibrahim Bagi Perutusan Raya, Tapi Siap Perrli Kerajaan

 

Dalam perutusan Aidilfitri Datuk Seri Anwar Ibrahim sempat meny1indir dan membangkitkan kem3elut yang sedang dihadapi negara kerana kegagalan pemimpin.

Beliau membangkitkan perkara tersebut ketika di hari terakhir berpuasa. Katanya apa yang sedang berlaku ketika ini (wab4k CoV-19) menunjukkan kelem4han dalam pentadbiran kerajaan. Namun begitu beliau tidak memetik nama mana-mana pemimpin.

“Rakyat menyambut ramadhan di kala CoV-19 adalah disebabkan oleh kegagalan kita di masa lalu yang telah sekian lama kita ambil mudah” – kata dalam satu hantaran video di dalam akaun facebooknya

Anwar Ibrahim turut mengatakan kita gag4l dalam dasar ekonomi yang telah menyebabkan jurang antara yang kaya dan miskin semakin jauh.

Disebabkan oleh kegagalan pemimpin, dunia akademik dan pendidikan yang ada di Malaysia.

Beliau turut mengec4m tindakan kita “Malaysia” yang langsung tidak menghiraukan pel4rian, orang miskin mahupun orang s4kit. Semua ini adalah disebabkan keangkvhan kita dan kegag4lan kita kepada manusia.

Mengucapkan terima kasih kepada pekerja Kesihatan yang berada di barisan hadapan

Anwar Ibrahim dalam perutusan tersebut turut mengucapkan ucapan terima kasihnya kepada pekerja kesihatan yang menjadi tonggak penting negara ketika mengatasi w4bak CoV-19.

“Kepada semua yang berada di barisan hadapan, dari para per4wat kepada pekerja restoran, pekerja kedai runci dan segala bidang yang penting yang lain, kami sangat terhutang budi kepada anda semua kerana merangkut masyarakat dalam mendepani kemelut ini”

Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Ucap Selamat Hari Raya

Dalam pada itu, dalam satu video berasingan bekas perdana menteri Malaysia, Tun Dr Mahathir bersama isterinya mengucapkan selamat hari raya kepada seluruh rakyat Malaysia.

Beliau turut memperingati seluruh rakyat Malaysia agar mematuhi prosedur yang telah ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Beliau turut mengalakkan masyarakat duduk berada di rumah masing-masing, dan tidak bergerak bebas mengunjungi sahabat dan sebagainya

PM pilih bait lagu Ahmad Jais titip ucapan Aidilfitri

Bait-bait lagu raya malar segar dendangan allahy4rham Ahmad Jais berjudul selamat Selamat Hari Raya menjadi pilihan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin ketika menitipkan ucapan hari raya buat semua rakyat Malaysia yang akan disambut esok.

Dalam Perutusan Khas Aidilfitri Perdana Menteri malam ini, beliau berkata walaupun tidak pandai mendendangkan lagu itu, namun setiap bait lirik itu sentiasa diingatinya setiap kali menjelang lebaran.

“Selamat hari raya, Aidilfiri mulia, ampun maaf dipinta mensuci hening dosa. Setahun menghilang, sekarang menjelang, hari yang bahagia, selamat hari raya.

“Saya isteri dan seisi keluarga ingin mengucapkan selamat hari raya Aidilfitri maaf zahir batin kepada saudara saudari sekelian dan semua umat Islam di mana jua anda berada,” katanya.

 

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : MV

Be the first to comment on "Anwar Ibrahim Bagi Perutusan Raya, Tapi Siap Perrli Kerajaan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*