(Video) “Bukan nak tolong…”- Orang ramai berpusu2 ‘r3mbat’ bahan mentah dari lori kemal4ngan

Baru-baru ini, berlaku satu kemal4ngan di Kilometer 13, jalan Saratok-Betong, di Saratok, Sarawak pagi tadi, melib4tkan dua buah lori yang bertembung.

Sebuah lori membawa muatan bahan binaan, manakala sebuah lagi membawa bahan mentah berupa daging dan makanan laut untuk dihantar ke pasar-pasar.

Bukan datang nak tolong

Namun, apa yang dikesali adalah terdapat sebuah video memaparkan orang ramai yang turut berada di tempat kejadian, berpusu-pusu mahu mendapatkan bahan mentah yang sudah berterabur keluar daripada lori.

Bangga post kat FB hasil cvri

Bukannya mahu menolong pemandu dan kelindan lori yang sedang cedera itu, malah mereka terkejar-kejar nak mendapatkan bahan mentah yang terang-terang bukan milik mereka, siap bangga lagi post dekat Facebook hasil cvri.

Pemandu dan kelindan tersepit 45 minit

Dalam kejadian kira-kira pvkul 9 pagi tadi, pemandu dan kelindan patah kaki selepas tersepit 45 minit dalam kenderaan yang remvk.

Menerusi laporan Harian Metro, Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Saratok, Nazry Mohamat berkata, lori membawa bahan binaan itu dipandu lelaki berusia 46 tahun dalam perjalanan dari Sibu ke Betong bersama dua kelindan berusia 32 dan 34 tahun.

Difahamkan, pemandu patah kaki kiri manakala kelindan patah kaki kanan dan dihantar ke h0spital Saratok untuk r4watanlanjut.

Antara komen-komen netizen rata2 kecewa dengan apa yang berlaku.

Saya malu..

Kalau driver lori report polis….

 

Sumber : Harian Metro,  Sarawak State Report & Francis Ngu Hown Hua, OMM

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : Hiburan All HMT

Be the first to comment on "(Video) “Bukan nak tolong…”- Orang ramai berpusu2 ‘r3mbat’ bahan mentah dari lori kemal4ngan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*