Berehat sementara dari lakonan, Opah Aminah watak terakhir Sheila Rusly

PELAKON Sheila Rusly mengakui dia nekad mengambil keputusan untuk mengundur diri buat sementara waktu dalam bidang lakonan kerana rasa kecewa terhadap orang dalam industri.

Sheila, 49, berkata kekecewaan itu timbul apabila segala usaha kerasnya menghasilkan sebuah karya demi kepuasan penonton tidak mendapat sedikit penghargaan.

“Memang saya merajuk dengan industri sebab saya rasa sebagai anak seni, saya menggunakan platform sebagai penerbit memberi kelainan kepada industri tapi usaha saya orang pandang sambil lalu saja.

Jinggo pernah mend3dahkan isterinya berasa kecewa dengan orang dalam industri.

“Cerita-cerita bergenre biasa ini yang mereka rasa harus dihargai. Saya bila buat apa-apa benda bukan mengharapkan balasan tapi bila kita dah berikan full effort, tak dapat penghargaan mestilah kecewa.

“Saya hanya minta sedikit penghargaan supaya kerja keras saya rasa berbaloi. Itu saja. Dalam masa sama, saya percaya pada rezeki dan mungkin Allah kata belum rezeki.

“Tapi sebagai manusia biasa, mestilah ada perasaan terkecil hati, tersedih dan terkecewa. Saya hasilkan sesebuah karya dengan bersungguh-sungguh untuk kepuasan penonton,” katanya kepada mStar.

Menerusi laporan mStar pada 30 November tahun lalu, suami kepada Sheila iaitu pengarah Jinggo mend3dahkan isterinya itu berhasrat untuk mengundur diri buat sementara waktu.

Saya tak tahu berehat sampai bila tapi mungkin sampai saya dapat satu naskah yang terpanggil untuk saya berlakon semula.

SHEILA RUSLY

PELAKON

Menurut Jinggo atau nama sebenarnya Azman Yahya, Sheila meluahkan beberapa perkara yang mendorong isterinya memendam perasaan sehingga nekad untuk berehat.

Dalam pada itu, Sheila menegaskan keputusan tersebut dibuat bukan untuk meraih perhatian atau gimik semata-mata namun dia hanya ingin mengotakan kata-katanya.

Malah menurut Sheila, drama Bukan Gadis Biasa yang masih ditayangkan menerusi Slot Akasia TV3 itu merupakan lakonan terakhirnya sebelum dia berehat sementara dari dunia lakonan.

 

Lakonan terakhir Sheila sebagai Opah Aminah dalam drama Bukan Gadis Biasa sebelum berehat sementara.

“Saya memang nak berehat, bila saya cakap itu maknanya saya akan buat. saya bukan hanya cakap tapi tak buat. Ini bukan gimik dan bukan sekadar bercakap untuk dapatkan perhatian.

“Sekarang ini, saya tak kata saya sudah kembali berlakon. Drama Bukan Gadis Biasa, buat masa ini itu la drama terakhir saya berlakon sebelum saya berehat sekejap.

“Saya tak tahu berehat sampai bila tapi mungkin sampai saya dapat satu naskah yang terpanggil untuk saya berlakon semula.

“Insya-Allah saya akan kembali kalau watak itu mencabar saya sebagai seorang pelakon, tapi kalau watak biasa, bagi la kepada orang uyanh lebih memerlukan platform tersebut,” ujarnya.

 

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber: Mstar/Trending Giler

Be the first to comment on "Berehat sementara dari lakonan, Opah Aminah watak terakhir Sheila Rusly"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*