“Lepaskan kerana Allah” Noorkhiriah Ubah Kereta MPV Jadi Van Jen4zah

Noorkhiriah binti Ahmad salah seorang dari barisan pelakon yang berbakat besar dengan lakonannya yang bersahaja.

Pelakon wanita ini juga menjadi inspirasi peminat drama melayu dengan imej dan penampilannya yang bertudung labuh.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Raya Tahunni Luar Biasa @nurbykhiriah @butiksabella #tudungsarungbedah #jubahhitam #blausmuslimahpatuhsyariah #cantikcarakita #selamathariraya #kitajagakita

A post shared by Noorkhiriah Ahmad Shapie (@khiriah17) on

Penghijrahan Norkhiriah disambut baik oleh para pengikutnya dan sekaligus dirinya juga telah ikutan oleh orang ramai untuk berubah kearah kebaikan yang disarankan oleh agama islam.

Khiriah kongsi MPV miliknya jadi van jena4zah

Menerusi laman Instagram, satu posting yang dimuat naik olehnya berkongsikan kenderaan MPV miliknya akan diubah kepada van jena4zah.

Perkhidmatan percuma van jena4zah

Selain itu, Norkhiriah turut menyatakan bahawa dia turut menyediakan perkhidmatan pengangkutan jena4zah secara percuma kepada umum.

“Alhamdulilah lepaskan kerana Allah. Akak sayang, maka akak jadikan kereta belakang ini van jena4zah”.

Bagi yang memerlukan dialu-alukan

“Bagi yang memerlukan dialu-alukan. Perkhidmatan Percuma van jena4zah @nurbykhiriah” tulisnya.

“InshaAllah dah siap sepenuhnya nanti akak gitau. Terima kasih juga pada yang menyumbang”.

Sebelum men1nggal akak nak tinggalkan sesuatu buat semua

“Melangkah dengan Yakin dengan apa yang akan dibuat ni. Mohon doakan akak, bohong akak cakap kalau tak takut van jena4zah”.

“Akak tak kaya tapi sebelum men1nggal akak nak tinggalkan sesuatu buat semua. Takat cite kat tb tu jangan kira”.

Jangan kira dosa pahala orang lain

“Jangan kira dosa pahala orang lain. Semoga kita Istiqomah dalam perjuangan diri sendiri, aammen” tulisnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kita Datang Bawak Dosa..Allah Tetap Terima Sebagai Tetamu.Selagi Punya Nyawa Jomlah Wat Kebaikan Waima Sebesar Zarah.Salam Nuzul Quran.

A post shared by Noorkhiriah Ahmad Shapie (@khiriah17) on

Netizen terharu

Menjenguk ke ruangan komen, ramai pengikutnya terharu dan ada yang turut meninggalkan komen pujian dengan apa yang dilakukan oleh Noorkhiriah.

Diharap perkongsian ini mendatangkan manfaat dan kebaikan kepada kita semua. Moga amal jariah yang dilakukan oleh Noorkhiriah bakal menerima kebaikan yang setimpal daripada Allah SWT.

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Berita Stedy Press

Sumber : Yoy Network

Be the first to comment on "“Lepaskan kerana Allah” Noorkhiriah Ubah Kereta MPV Jadi Van Jen4zah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*