Jangan Tak Tahu! 7 Artis Bollywood Ini Rupanya Bukan Warganegara India

Selebriti Bollywood mempunyai peminat di seluruh dunia termasuk di Malaysia. Kemahiran lakonan mereka dapat membuat ramai orang terpesona. Tetapi siapa sangka, ada beberapa selebriti yang nampaknya bukan warganegara India. Mereka diketahui memiliki pasport dan merupakan warganegara asing.

Seperti lapan artis Bollywood berikut, ada di antara mereka bukan warganegara India kerana ibu atau bapa mereka dari luar negara. Siapa selebriti itu? Jom semak 8 selebriti ini seperti yang dilaporkan oleh Viral Talks.

7Alia Bhatt

Via India Today

Alia Bhatt diketahui memiliki pasport dari England. Dia memperoleh kewarganegaraan itu kerana ibunya, Soni Razdan berasal dari Englan

6Katrina Kaif

Via India TV

Sama seperti Alia, Katrina Kaif juga berbangsa Inggeris, dari ibunya, Suzanne Turquotte. Padahal Katrina dilahirkan di Hong Kong dan dibesarkan di India.

5Deepika Padukone

Via DNA India

Deepika juga bukan warganegara India. Percaya atau tidak, isteri Ranveer Singh ini memegang pasport Denmark. Deepika Padukone dilahirkan di Copenhagen, Denmark sebelum akhirnya dibesarkan di Bangalore, India.

4Jacqueline Fernandez

Via The New India Express

Diva Bollywood ini dilahirkan di Bahrain dan merupakan warganegara Sri Lanka. Jacqueline Fernandez bahkan memenangi pertandingan kecantikan Miss Universe Sri Lanka pada tahun 2006.

3Akshay Kumar

Via Fennil And Bollywood

Pelakon yang secara agresif berkempen untuk kepentingan menjaga keselamatan wanita di India ini sebenarnya berwarganegara Kanada. Walaubagaimanapun,  pelakon Bollywood terkenal ini sangat mengambir berat tentang rakyat India, sebuah negara yang melonjakkan namanya.

2Imran Khan

Via Pinkvilla

Imran Khan adalah anak saudara kepada pelakon terkenal Aamir Khan. Imran, yang mempunyai karier di Bollywood, juga nampaknya bukan orang asli India. Dia diketahui memiliki pasport Amerika Syarikat.

1Nargis Fakhri

Via BBC

Tatkala menatap wajahnya, ia membuatkan ramai orang tidak percaya bahawa dia bukan warganegara India yang asli. Dia adalah selebriti Bollywood yang dilahirkan di New York dan  ibubapanya berdarah Czech-Pakistan.

Sepatutnya, sukar dipercayai jika mereka bukan warganegara India walaupun mereka mempunyai wajah India.

 

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Berita Stedy Press

Sumber : Murai.my

Be the first to comment on "Jangan Tak Tahu! 7 Artis Bollywood Ini Rupanya Bukan Warganegara India"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*