“Sebab Kakak Dia Dapat Chanel” Gadls Mervngut, Kecew@ Dengan BF Sebab Bagi Hadiah Beg LV Harga RM2,100 Je!

 

Siapa je tak suka dapat hadiah kan? Tak kisahlah bila-bila kalau bukan time birthday sekali pun. Apa-apa hadiah pun dah happy dah sebab bak kata omputih, it’s the thought that counts.

Tapi, rupanya ada juga orang yang memilih nak hadiah macam mana dan tak happy bila dah di-surprise-kan dengan hadiah mahal.

Melalui satu perkongsian di Facebook page pada 26 Mei lepas, confession wanita tersebut telah menjadi viral dan mendapat perhatian ramai pengguna media sosial. Dalam confession tu, dia mengaku rasa macam seorang ‘loser’ sebab boyfriend tak berbelanja untuk dia seperti mana kakak dia ‘dimewahkan’ oleh teman lelakinya.

Katanya, baru-baru ni dia diberikan hadiah daripada teman lelaki sempena hari lahirnya. Bagi sesetengah orang, bila dapat hadiah macam ni dah cukup bersyukur dan gembira tapi wanita ni sebaliknya kecewa bila dapat beg dompet jenama Louis Vuitton berharga SGD700 (RM2,157).

Bila saya nampak dompet itu, saya rasa sangat sedih dan kecewa.”

Katanya dia kecewa sebab kakak dia dapat beg dompet jenama Chanel masa birthday daripada teman lelaki dan harganya lebih mahal iaitu SGD1,000 (RM3,081).

Jujur jela, LV ni hanya untuk orang miskin yang nak nampak kaya. Chanel jauh lebih cantik berbanding LV.”

 

Bukan tu je, wanita ini ada juga mengomel yang teman lelaki hantar makanan “murah” je untuk dia masa tempoh Circuit Breaker (Malaysia panggil MCO/PKP). Dia geram sebab boyfriend kakak dia hantar makanan daripada restoran “popular”.

Lepas tu dia tambah lagi rungutan dengan berkata,

Teman lelaki dia (kakak) bagi SGD1,000 (RM3,081) setiap bulan untuk belanja tapi teman lelaki saya cuma bagi SGD500 (RM1,540) setiap bulan.”

Disebabkan itu, dia cemburu dengan si kakak sebab teman lelakinya bergaji SGD5,000 (RM15,390) setiap bulan dan boyfriend dia pula hanya bergaji SGD4,000 (RM12,311) setiap bulan.

 

Kiranya confession dia tu untuk buat perbandingan dan katanya dia rasa macam ‘loser’ sebab tak dapat teman lelaki yang ‘bagus’.

Kalau perempuan ni kawan admin, dah aku lesing dah dia tau… Tak bersyukur!

 

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Berita Stedy Press

Sumber: Lobak Merah

Be the first to comment on "“Sebab Kakak Dia Dapat Chanel” Gadls Mervngut, Kecew@ Dengan BF Sebab Bagi Hadiah Beg LV Harga RM2,100 Je!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*