Orang Paling Rapat Itulah Musvh! Lisa BLACKPINK Lesap RM3.5 Juta Dit1pu Pengurus Sendiri

Anggota kumpulan BLACKPINK, Lisa telah mengalami kerugian sebanyak 1 Bilion Won (RM3.5 juta) selepas menjadi m4ngsa penipuan bekas pengurusnya sendiri.

Difahamkan pengurusnya itu menggunakan duit dan nama Lisa untuk tujuan berjudi.

Menerusi laporan Eksklusif Market news, pengurus yang dikenali sebagai A itu sudah bersama Lisa sejak awak kemunculan BLACKPINK pada tahun 2016.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#q: did you miss blonde Lisa?👱 . . . #블랙핑크 #BLACKPINK #리사 #LISA #LALISA #LALISAMANOBAN #LALISAMANOBAL #manobal

A post shared by LISA BLACKPINK (@lisa.blackpink) on

Disebabkan sudah lama mengenalinya, Lisa telah meletakkan kepercayaan penuh terhadap A dan begitu juga dengan anggota BLACKPINK yang lain.

Malah A juga merupakan antara pekerja yang dipercayai oleh agensi mereka, YG Entertainment dan tidak menyangka akan berlakunya perkara ini.

Kejadian ini berlaku disebabkan A telah mempergunakan kepercayaan dan status persahabatan mereka dengan memberitahu akan membanti Lisa mencari hartanah untuk dijadikan pelaburan sebaliknya menggunakan wang tersebut untuk berjudi.

 

Menurut Market News lagi, tidak mudah bagi Lisa untuk mend3dahkan perkara ini kepada umum kerana tidak mahu menjejaskan imej BLACKPINK.

“Lisa merupakan anggota BLACKPINK yan berasal dari negara luar (Thailand) dan dia telah berada sendirian di Korea sejak umurnya masih muda, jadi dia sangat mudah terd3dah kepada pen1puan seperti ini.

 

“Sangat m4lang apabila perkara seperti ini berlaku dalam industry. Ini adalah masalah yang serius yang boleh menjatuh dan menjejaskan imej pengurusan di Korea,” katanya.

Terkini, A dilaporkan tidak lagi bekerja dengan YG Entertainment dan telah menyelesaikan perletakan jawatannya dari agensi tersebut.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🍭 . . . #블랙핑크 #BLACKPINK #리사 #LISA #LALISA #LALISAMANOBAN #LALISAMANOBAL #manobal

A post shared by LISA BLACKPINK (@lisa.blackpink) on

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Berita Stedy Press

Sumber: Koreaboo, Soompi/Gempak

Be the first to comment on "Orang Paling Rapat Itulah Musvh! Lisa BLACKPINK Lesap RM3.5 Juta Dit1pu Pengurus Sendiri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*