“Masa Tu Baru Balik Kerja, Sampai Di Pintu Pagar…,”- Rindu, Datin Rebecca Kenang Pem3rgian Bapa 3 Tahun Lalu

Pelakon dan usahawan, Datin Rebecca Nur Al-Islam berkongsi pengalaman syahdu apabila mengenangkan pem3rgian bapa tercinta, Ahmad bin Ariffin tiga tahun lalu.

Kongsi Rebecca, pem3rgian bapa dalam bulan mulia, iaitu 10 Ramadan, memberi kesan yang medalam kepadanya kerana sudah kehilangan gelak tawa bersama.

“3 years back.

“Pada 5/6/2017 pvkul 5.30pm 10 Ramadhan. Masa tu mummy baru balik kerja ,baru sampai Di Pintu Pagar Di rumah di Kuala Lumpur Mendapat Panggilan yang Ayahanda TerCinta Telah pergi buat selama lama nya, tiada s4kitHanya batuk2 Biasa…

“Malahan pada pvkul 4petang Ramai orang kampung nampak arw4h Papa beli makanan Utk BerBuka Puasa Di Bazaar Ramadhan.

“MasyaAllah Pergi Mu sangat Mudah,Dan Sangat Di Cemburui Pa. 3 tahun Telah berlalu.

“Mummy Becca Selepas dapat panggilan petang tu terus Dgn Laju nya Tanpa pikir apa, Balik ke kampung Dan sampai ke JB pvkul 7.45 malam,orang Ramai dah Di rumah kampung.

“Dan Malam tu juga kami membaca Yassin Utk arw4h Papa,Dan Mandi kan arw4h Papa Dan pvkul 3 pagi Alm4rhum Papa Ku Selamat Di Kebumikan.

“Alhamdulillah SegalaNya DiPermudahkan ALLAH SWT. Macam tak Percaya masa tu Sebab Mummy baru balik 3 Hari dari JB, sempat BerPuasa dgn nya Di Kampung.

“Pergi Mu Sentiasa Kami Sekeluarga Merindui. Syurga TempatMu Papa Ku, Ahmad Bin Ariffin,” tulisnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3 years back…. Pada 5/6/2017 Pukul 5.30pm 10 Ramadhan Masa tu mummy baru balik kerja ,baru sampai Di Pintu Pagar Di rumah di Kuala Lumpur Mendapat Panggilan yang Ayahanda TerCinta Telah pergi buat selama lama nya,tiada Sakit Hanya batuk2 Biasa… Malahan pada Pukul 4petang Ramai orang kampung nampak arwah Papa beli makanan Utk BerBuka Puasa Di Bazaar Ramadhan..MasyaAllah Pergi Mu sangat Mudah,Dan Sangat Di Cemburui Pa ❤️3 tahun Telah berlalu.. Mummy Becca Selepas dapat panggilan petang tu terus Dgn Laju nya Tanpa pikir apa,Balik ke kampung Dan sampai ke JB Pukul 7.45malam,orang Ramai dah Di rumah kampung..Dan Malam tu juga kami membaca Yassin Utk Arwah Papa,Dan Mandi kan arwah Papa Dan Pukul 3 pagi Almarhum Papa Ku Selamat Di Kebumikan..Alhamdulillah SegalaNya DiPermudahkan ALLAH SWT 🙏❤️… .. .. Macam tak Percaya masa tu Sebab Mummy baru balik 3 Hari dari jb,Sempat BerPuasa dgn nya Di Kampung…Pergi Mu Sentiasa Kami Sekeluarga Merindui ❤️Syurga TempatMu Papa Ku ❤️ Ahmad Bin Ariffin 🌹… .. .. #mrsazam #throwback #3yearsBack #05062017 #05062020 #howtimeflies #RasaSepertiSemalam #AlFatihah (dalamBacaan)

A post shared by ❤️AllahSwt❤️RasulullahSaw (@rebeccanuralislamahmad) on

Menerusi foto yang dikongsikan, Rebecca memuat naik foto kenangan bersama arw4h bapanya.

Semoga allahy4rham Ahmad bin Ariffin ditempatkan bersama orang beriman. Alfatihah.

Foto : Instagram Rebecca Islam

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Berita Stedy Press

Sumber : MH

Be the first to comment on "“Masa Tu Baru Balik Kerja, Sampai Di Pintu Pagar…,”- Rindu, Datin Rebecca Kenang Pem3rgian Bapa 3 Tahun Lalu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*