Teguran Lathi Challenge Dianggap Meng3jek Budaya Jawa, Netizen Indonesia Ber4ng, Cab4r Da’i Wan

Trend Lathi Challenge yang dibuat golongan anak muda hari ini telah menimbulkan rasa kurang senang orang ramai. Pencetus Ummah Syed Bakri dan Da’i Wan Dazrin antara yang lantang mengeluarkan pendapat mengenai perkara ini.

Terbaru, netizen Indonesia mengecam pendapat Da’i Wan mengenai Lathi Challenge yang dikatakan berasal daripada sesetengah budaya Jawa yang syirik dan khur4fat.

Buktikan, minta maaf

Di Twitter, salah seorang anggota kumpulan Weird Genius, pemilik lagu “Lathi” iaitu Reza Arap memohon Da’i Wan membuat permohonan maaf di atas tudvhan yang dibuat. Dia juga mencab4r Da’i Wan membvktikan lagu tersebut boleh menyeru semangat gh4ib.

Jika perkara ini dibvktikan, dia akan memadam lagu tersebut termasuk muzik video dengan serta merta. Lagu “Lathi” merupakan single terbaru Weird Genius hasil kolaborasi bersama Sara Fajira.

Di ruangan balas, netizen Indonesia yang lain turut meluahkan rasa kecewa apabila ada yang bercakap buruk mengenai budaya mereka.

Dianggap meng3jek budaya Jawa

Sumber : YBRAP

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Berita Stedy Press

Sumber : OhBulan

Be the first to comment on "Teguran Lathi Challenge Dianggap Meng3jek Budaya Jawa, Netizen Indonesia Ber4ng, Cab4r Da’i Wan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*