‘Ya Depa Dua Tu Masih Suami Isteri’- Hana Azraa Dedah PU Abu Rujvk Isteri Pertama?

Kontr0versi rumah tangga Pencetus Ummah Abu Sufyan dan Hana Azraa menemui jalan penyelesaian apabila pasangan itu disahkan telah berpisah beberapa bulan lalu. Perkara itu diumumkan sendiri Hana Azraa di laman Instagram untuk mengelakkan kekeliruan umum.

Terbaru, Hana Azraa mend4kwa PU Abu dikatakan sudah rujuk dengan bekas isteri pertama, Ain Afini dua minggu selepas mereka bernikah.

Ucapan hari jadi PU Abu kepada anak sulung

Difahamkan, 1su mula timbul apabila PU Abu memberikan ucapan hari jadi kepada anak sulungnya hasil perkahwinan bersama Ain Afini. Di ruangan komen, netizen mend4kwa PU Abu sengaja mencetuskan kontr0versi menerusi kapsyen yang ditulis.

Netizen berpendapat PU Abu tidak seharusnya mengaitkan Mateen, anak keduanya hasil perkahwinan dengan Hana Azraa.

‘Ya depa dua tu masih suami isteri’ – Hana Azraa

Kalau masih ada yang tidak berpuas hati, mohon minta kedua dua belah pihak jelas kan perkara sebenar. Jangan diam kan diri. Mereka orang beragama. Lebih tahu tentang agama. Jangan birkan pintu fitn4h terbuka berleluasa. Mereka patut kemukakan kebenaran. Bukan dengan berdiam diri & twist twist macam tak ada apa berlaku.

Netizen tak tahu hal yang sebenar benar nya yang mereka berdua dah rujuk kembali since dua minggu selepas kami bernikah. Itu sahaja. Kan benda baik. Buat apa sorok. Kan hampa berdua suami isteri. Semoga hampa berdua bahagia sampai syurga. I doakan kebaikan buat keluarga kecil hampa nah.

Terpaksa ‘buka’ semua perkara

d4kwa Hana, pasangan tersebut seharusnya menjelaskan perkara sebenar dan tidak membiarkan pintu fitn4h terbuka. Dia juga tidak mahu namanya dikaitkan lagi dengan peserta program d4kwah realiti tersebut.

Birthday anak pun jadi isu, tak tahu nak kata apa – Ain Afini

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sayang, moga kamu terus memaknai setiap insan yang ada di dalam ni. Jauh atau dekat tetap perlu dihati. Apa yang kamu dengar dan lihat dewasa nanti mungkin menyakitimu tapi percayalah cinta dan kasih sayang kami lebih luas dan besar. Bukti kami usaha menjadi ibu bapa yang terbaik melewati waktu– _ Umi tidak akan selamanya ada untuk membetulkan setiap cerita. Tetapi sejak kamu kecil sedikit demi sedikit kami titipkan memori agar dewasa nanti ia menjadi penguat hatimu. _ Apa pun permulaan cerita kita, ia takkan selamanya hitam. Kita yang mencorakkan cerita ini dengan warna warni kasih sayang. Kita tetap kan bahagia walaupun pondok kecil kita berbeza. Bahagia itu kita yang cipta dengan lensa kita! _ Dewasalah kamu menjadi pendamai, moga dirimu sentiasa disayangi dan dikelilingi dengan manusia baik. Moga kamu menjadi penyenang hati, anak soleh dan hamba yang taat padaNya. _ When you grow up, you will read this and Im so sorry for being so afraid and emotional. I’m afraid you will be hurt– Please grow up well. We love you so much baby. You’re so strong, you know that right? You are the reason why we still fighting. I love you and he love you too! Broken parents doesn’t mean broken relationship between son and dad. Lets take things positively and make Dua for everybody ♥️

A post shared by عين عفيني (@ainafini_) on

Sementara itu, Ain Afini ketika ditanya mengenai kesahihan d4kwaaan tersebut hanya menjawab ringkas, hari jadi anak tidak sepatutnya dijadikan 1su. Dan dia tidak mahu memberikan sebarang komen.

Sumber : Hana Azraa, Ain Afini, Abu Sufyan Mokhtar

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Berita Stedy Press

Sumber :OhBulan

Be the first to comment on "‘Ya Depa Dua Tu Masih Suami Isteri’- Hana Azraa Dedah PU Abu Rujvk Isteri Pertama?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*