Pakai Niqab Sepanjang Bercinta. Tapi yg p3lik ‘Isteri’ pula mtk c3rai selepas identiti Terb0ngkar.

 

e-SSM Portal

 

Di Lombok, Indonesia peny4maran seorang ‘wanita’ akhirnya terb0ngkar selepas si suami menyedari jantina sebenar ‘isteri’nya yang dikenali dengan nama Mit Alis Sup.

Peny4maran terb0ngkar

Menerusi laporan yang dipetik daripada Tribun News, si suami iaitu Muh berusia 31 tahun yang juga merupakan mngsa penipvan ‘isteri’nya itu dikatakan langsung tidak mengesyak1i apa-apa memandangkan sebelum ini mereka hanya mengenali di laman sosial dan seterusnya menjalinkan hubungan cinta.

Difahamkan, sepanjang perkenalan mereka, ‘wanita’ terbabit iaitu Mit dikatakan sering memakai niqab. Malah, dia juga k3rap mencari alasan untuk tidak membuka niqab yang dipakainya. Pasangan ini kemudian nekad untuk mendirikan rumah tangga dan pada 2 Jun 2020 mereka selamat diijabkabulkan.

‘Isteri’ meminta cera1i

Tetapi m4langnya, penyamaran ‘wanita’ berusia 25 tahun itu akhirnya diketahui pada malam pertama semasa si suami mengajaknya untuk melakukan hvbungan kelami1n. Namun sebaliknya pula yang terjadi apabila ‘si isteri’ menolak permintaan suaminya itu. Lebih meng3jutkan apabila ‘wanita’ terbabit telah mel4rikan diri daripada rumah dan meminta cerai1 daripada suaminya.

Muh yang cur1ga dengan tindakan Mit kemudian menyelidik latar belakang dan terk3jut mengetahui isterinya adalah seorang lelaki yang bekerja sebagai tatarias pengantin. Sebaik sahaja mengetahui kebenaran, Muh segera melaporkan kepada pihak polis dan kejadian itu turut disahkan oleh Ketua Sub Bahagian Perhubungan Awam Polis Lombok Barat, Iptu Ketut Sadiarsa.

Foto dan video mengenai pasangan ini akhirnya telah viral di media sosial sehingga mendapat pelbagai reaksi daripada netizen.

Disebabkan curiga dengan perbuatan ‘isterinya’ itu, si suami selidik latar belakang isterinya sebelum mengetahui rupanya isterinya adalah seorang lelaki.

Lelaki tersebut dilaporkan sudah buat lap0ran polis di Balai Polis Kediri sebelum k3sdipindahkan ke Balai Polis Lombok Barat.

Menurut kenyataan ‘isteri’ lelaki itu merupakan seorang lelaki yang berpewatakan wanita dan berasal dari Ampenan, Mataram.

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Berita Stedy Press

Sumber : MB

Be the first to comment on "Pakai Niqab Sepanjang Bercinta. Tapi yg p3lik ‘Isteri’ pula mtk c3rai selepas identiti Terb0ngkar."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*