PU Abu ‘kunci mulut’ soal rujvk semula dengan bekas isteri pertama – “Saya tak nak komen, tanya Hana sendiri!”

PENCETUS Ummah (PU) Abu Sufyan mengambil langkah ‘kunci mulut’ susulan d4kwaan bekas isterinya iaitu Hana Azraa berhubung dia sudah rujvk kembali dengan isteri pertama Ain Afini.

Menurut Abu, dia enggan menggunakan laman sosial sebagai platform bercerita tentang kehidupan peribadinya.

“Soal rumah tangga atau urusan peribadi saya mengambil jalan untuk ke belakang dalam 1su ini kerana laman sosial bukan tempat untuk saya cerita hal tersebut.

“Saya tak nak komen apa-apa berhubung perkara itu dan kalau nak tahu lebih lanjut kena tanya Hana sendiri, ” kata PU Abu ketika dihubungi mStar.

Abu enggan mengulas d4kwaan Hana mengenai status rumah tangganya dengan Ain.

PU Abu diminta untuk mengulas mengenai kenyataan dan pend3dahan bekas isterinya Hana Azraa yang mend4kwa dia sudah rujvk semula dengan isteri pertama iaitu Ain Afini selepas dua minggu berkahwin dengan Hana.

Menerusi laporan mStar pada Ahad, Hana mend3dahkan Abu Sufyan sudah kembali rujuk sebagai pasangan suami isteri dengan isteri pertamanya, Ain Afini.

Pend3dahan Hana ini susulan satu posting yang dibuat Abu di Instagram sempena ucapan hari lahir anak pertamanya, Muhammad Adam Aysar.

Dalam pada itu, Hana menjelaskan dia tidak berniat untuk mengaibkan mana-mana pihak namun tujuan pend3dahan dibuat disebabkan enggan membiarkan anaknya, Muhammad Uwais Al-Mateen menjadi m4ngsa kec4man netizen.

 

Soal rumah tangga atau urusan peribadi saya mengambil jalan untuk ke belakang dalam 1su ini.

PU ABU SUFYAN

PENCETUS UMMAH

Kata usahawan kosmetik berasal dari Kedah ini, dia berharap pend4kwah bebas dan Ain tidak perlu lagi merahsiakan mengenai hubungan mereka yang telah kembali sebagai suami isteri.

“Saya terpaksa mend3dahkan perkara itu di laman sosial sebab dah terlalu mendiamkan diri. Bila saya diam, orang salahkan dan kutvk saya malah ada juga netizen yang kaitkan anak saya sekali dalam hal ini.

“Tujuan saya muat naik status tersebut bukan untuk membuka a1b mana-mana pihak tetapi hanya ingin memberi penjelasan dan membersihkan nama saya supaya mereka berhenti berkata burvk mengenai anak saya juga.

“Apa yang saya harapkan agar Abu dan Ain mengaku sahaja yang mereka sudah kembali sebagai suami isteri. Tak payah berdolak dalih sehingga menyebabkan orang tidak henti menyalahkan saya dan anak saya, ” ujarnya.

Hana mempunyai anak bersama PU Abu iaitu Mateen dan seorang anak perempuan, Aishah hasil daripada perkahwinan pertamanya.

Pada April lalu Hana turut mend3dahkan dia sudah dicer4ikan Abu atau nama sebenarnya Mohd Abu Sufyan Mokhtar Rozaidi.

Hana dan PU Abu mendirikan rumah tangga pada Mei tahun lalu dan mereka dikurniakan cahaya mata bernama Muhammad Uwais Al-Mateen pada 1 Februari.

Kontroversi rumah tangga PU Abu dengan Ain Afini Latif pernah mendapat perhatian netizen di laman sosial sekitar April tahun lalu.

PU Abu dan Ain dikurniakan seorang cahaya mata lelaki bernama Muhammad Adam Aysar di h0spital Shah Alam pada 7 Jun lalu.

 

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Berita Stedy Press

Sumber : Mstar

Be the first to comment on "PU Abu ‘kunci mulut’ soal rujvk semula dengan bekas isteri pertama – “Saya tak nak komen, tanya Hana sendiri!”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*