Akhiri sidang media Cov1d-19 dengan berita sedih, Dr Noor Hisham sebak umum persaraan ‘panglima per4ng’ KKM

KETUA Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah sebak ketika mengumumkan persaraan wajib Timbalan Ketua Pengarah Kesihatan (Perub4tan), Datuk Dr r0haizat Yon.

Pengumuman itu dibuat selepas mengakhiri sesi soal jawab pada sidang media harian berkaitan k3sCovi1d-19 di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) di Putrajaya, petang Rabu.

“Dengan berat hati, ingin saya memaklumkan bahawa hari ini adalah kali terakhir salah seorang panglima per4ng saya iaitu Datuk Dr r0haizat Yon yang bersara wajib pada 10 Jun 2020.

“Setelah berkhidmat selama 35 tahun dan 10 hari, beliau telah bersama dengan pasukan Kementerian Kesihatan Malaysia mengharungi dan memerangi wab4k Cov1id-19,” katanya.

Kedengaran suara Dr Noor Hisham tersekat-sekat cuba menahan sebak, namun meneruskan ucapannya.

“Setinggi-tinggi penghargaan terima kasih kepada Datuk Dr r0haizat kerana memberi komitmen yang tinggi sepanjang perkhidmatan beliau kepada rakyat Malaysia,” katanya.

Serangkap pantun istimewa buat Dr r0haizat sempena persaraan beliau.

Bagi mereka yang mengikuti sidang media berkenaan menerusi penstriman secara langsung di halaman Facebook rasmi KKM, turut disertakan serangkap pantun istimewa buat Dr r0haizat.

“Daun selasih daun mengkudu, terima kasih Datuk r0haizat, we all love you..,” demikian pantun yang ditujukan daripada seluruh anggota program perub4tan dan warga KKM.

Sejak sidang media mengenai Cov1id-19 yang dikendalikan oleh Dr Noor Hisham hampir setiap hari sejak beberapa bulan lalu, Dr r0haizat turut sama-sama setia ketika pengumuman dibuat bagi memaklumkan perkembangan mengenai pandemik itu kepada seluruh rakyat Malaysia.

Sidang media harian KKM – 10 Jun 2020

Sidang media Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah.

Posted by mStar Online on Wednesday, June 10, 2020

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Berita Stedy Press

Sumber : Mstar

Be the first to comment on "Akhiri sidang media Cov1d-19 dengan berita sedih, Dr Noor Hisham sebak umum persaraan ‘panglima per4ng’ KKM"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*