[VIDEO] Detik Cem4s Doktor Selamatkan Pes4kit Covid-19 Bikin Netizen Seb4k

Pengorbanan seorang doktor terhadap pes4kitnya memang tidak dapat digambarkan dengan kata-kata. Kadangkala, insan mulia ini sanggup mempert4ruhkan ny4wa mereka demi menyelamatkan para pes4kit.

Begitulah yang dilakukan oleh, Dr. Lu dan rakan seperjuangannya yang lain apabila dia berjaya menyelamatkan seorang pes4kityang dij4ngkiti Covid-19 walaupun diri mereka sendiri terd3dah kepada v1rus m4ut itu.

Lakukan intubasi

Menerusi satu video yang dimuatnaik di saluran Youtube CGTN memaparkan detik cem4s seorang doktor tentera, Dr. Lu Zhijie bersama sekumpulan pegawai perub4tan yang bertugas di h0spital Kesihatan Ibu dan Anak Hubei sedang mer4wat seorang pes4kityang dij4ngkiti w4bak Covid-19.

Difahamkan, pes4kititu berada dalam keadaan kritikal dan memberi tindak balas yang semakin serius. Pes4kityang mend3rita dengan hypoxia itu terd3dah kepada ser4ngan j4ntung dan disebabkan itu, Dr. Lu Zhijie dan rakan seperjuangannya itu perlu melakukan intubasi demi menyel4matkan ny4wa pes4kitberkenaan.

Terima kasih Professor Lu

Sepanjang proses intubasi dilakukan, Dr. Lu dan rakan pasukannya yang lain dikatakan akan terd3dah dengan j4ngkitan v1rus berkenaan tetapi mereka terp4ksa mengetepikan semuanya demi memberi tumpuan sepenuhnya untuk menyel4matkan pes4kittersebut. Hasil daripada pengorbanan dan kepakaran mereka, pes4kitini akhirnya berjaya diselamatkan dan keadaannya kembali stabil.

Apa yang lebih menyentuh hati apabila pes4kitini telah menghantar satu pesanan melalui aplikasi WeChat dengan meluahkan rasa syukur dan berterima kasih kepada Dr. Lu dan pegawai perub4tan yang lain kerana telah menyel4matkan ny4wanya itu.

Menurut Dr. Lu, dia berasa sangat gembira kerana pes4kittersebut dapat menjalani kehidupan yang normal seperti orang lain. Baginya, segala penat lelah akhirnya terub4t sebaik sahaja membaca pesanan daripada pes4kititu.

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Berita Stedy Press

Sumber: Youtube CGTN/OhBulan

Be the first to comment on "[VIDEO] Detik Cem4s Doktor Selamatkan Pes4kit Covid-19 Bikin Netizen Seb4k"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*