Tindakan polis trafik ini kawal lalu lintas sehingga veterinar sampai mengvndang pujian ramai

Sejak pelaksanaan PKP, PDRM merupakan pihak yang paling sibuk memastikan semua rakyat mematuhi kawalan pergerakan bagi membendung penyebaran c0vid-l9. Tanpa peng0rbanan ini sudah pasti kejayaan Malaysia dalam menangani masalah w4bak c0v1d tidak dapat dicapai seperti hari ini.

Namun begitu tugas pihak p0lis bukan sekadar menjaga ketntraman awam sahaja, baru-baru ini tvlar beberapa keping gambar menjadi perhatian wargamaya apabila seorang anggota trafik dilihat menjaga lalu lintas demi memastikan bantuan keselamatan dapat diberikan kepada seekor anjng yang terlibat dalam kemal4ngn.

Kejadian yang dikatakan berlaku di Shah Alam itu memaparkan kelibat dua orang anggota trafik yang memberi isyarat kepada pengguna jalan raya agar memperlahankan kenderaan supaya tidak terlanggar anjing tersebut sehinggalah bantuan tiba.

Pada mulanya dimaklumkan anjing tersebut cuba untuk melintasi lebuh raya yang sedang sibuk dengan kenderaan yang lalu lalang, namun begitu sebuah kereta tidak dapat mengelak dan melnggr bahagian badan anjng tersebut sehingga menyebabkannya tidak dapat bergerak.

Kebetulan kejadian tersebut dilihat oleh anggota trafik yang melalui jalan tersebut dan beliau kemudiannya meminta bantuan anggota trafik berhampiran untuk mengawal lalu lintas dan menghubungi klinik veterinar berhampiran untuk mer4wat anjing tersebut.

Gambar yang pada mulanya di kongsikan di laman sosial PDRM Bukit Aman itu akhirnya mendapat ribuan perk0ngsian dan pujian daripada pelayar media s0sial.

Rata-rata terharu dengan keprihatinan anggota trafik yang bertugas itu dan mendoakan agar beliau sentiasa dirahm4ti Allah kerana berhati mulia menyelamatkan nywa walaupun ianya haiwan.

Antaranya, pengguna Facebook Sofi Rosman menyifatkan tindakan itu amat mulia, kerana dalam kesibukan menjalankan tugas hakiki, ia tidak menghalang anggota trafik itu berbakti kepada yang memerlukan.

Bagi pencinta haiwan Brauzelt Elton Usah berkata, tindakan anggota itu membuatnya berasa terharu dan patut dicontohi semua lapisan masyarakat.

 

 

 

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Berita Stedy Press

Sumber : Kisah Benar

Be the first to comment on "Tindakan polis trafik ini kawal lalu lintas sehingga veterinar sampai mengvndang pujian ramai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*