“Mama Cakap Jangan Susah-Susah” – Bella Astillah Hadiahkan Set Barang Kemas Sempena Hari Jadi Ibu

Pelakon dan penyanyi Bella Astillah menghadiahkan set barang kemas sempena hari lahir ibunya baru-baru ini.

Kongsi Bella, ibunya yang bersederhana pada mulanya enggan diraikan sehingga bermewah-mewah.

“Alhamdulillah dapat celebrate hari ini. Mama cakap “Janganlah susah-susah nak buat semua ni, dekorasi lagi, umur mama dah berapa, seganlah, nak tempah kek apa semua”.

“Ma, this is my answer; tak susah pun nak dibandingkan dengan pengorbanan mama membesarkan Kak Long dan adik-adik.

“And mama cakap lagi, janganlah bazir duit kenapa beli hadiah?” kongsi Bella.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Once again, Happy birthday mama. Alhamdulillah dapat celebrate harini. Mama cakap “Jangan lah susah2 nak buat semua ni, deko2 lagi, umur mama dah berapa, segan lah haha🤦🏻‍♀️😂, nak tempah2 cake apa semua” Ma, this is my answer; TAK SUSAH PUN NAK DI BANDINGKAN DENGAN PENGORBANAN MAMA MEMBESARKAN KAK LONG AND ADIK2. And mama cakap lagi, janganlah bazir duit kenapa beli hadiah?? Mama lahirkan kak long, jaga, didik, kasi sekolah pun mama sendiri ndak pernah kasitau atau minta duit pun tak kira apapun keadaan/situasi mama. Selalu pastikan nak bg yang terbaik. Pastikan pergi sekolah hari2. Sekolah pagi, sekolah agama, mengaji, tuisyen malam (bayangkan semua ni perlu duit belanja) sampai kak long dapat diploma. Alhamdulillah semua atas bantuan sokongan dan dorongan mama Ayah. kak long sendiri sebagai anak sulung nampak pengorbanan mama. Mama sangat rajin dan kuat. Sangat. Sekarang kak long nak cuba balas sikit2 walaupun tak tertanding, kak long cuba bahagiakan mama & ayah selagi kak long hidup InshaAllah. . . . P/s: Bella lamaaa gila dah plan ni seminggu 😅 (btw bella deko sendiri jee🙈) Happy gila dapat surprise mama🙆🏻‍♀️ I love you @eina_astillah 😉🥳🎈

A post shared by T E N A N G (@bellaastillah) on

Menghargai jasa dan pengorbanan ibunya, Bella turut melihat keringat ibunya dalam membesarkan adik-beradiknya yang lain.

“Mama lahirkan Kak Long, jaga, didik, kasi sekolah pun mama sendiri ndak pernah kasitau atau minta duit pun tak kira apapun keadaan/situasi mama.

“Selalu pastikan nak bagi yang terbaik. Pastikan pergi sekolah hari-hari. 

“Sekolah pagi, sekolah agama, mengaji, tuisyen malam sampai kak long dapat diploma. 

“Alhamdulillah semua atas bantuan sokongan dan dorongan mama Ayah. Kak Long sendiri sebagai anak sulung nampak pengorbanan mama. 

“Mama sangat rajin dan kuat. Sangat. Sekarang Kak Long nak cuba balas sikit-sikit walaupun tak tertanding, Kak Long cuba bahagiakan mama dan ayah selagi Kak Long hidup InshaAllah,” tambahnya yang sudah merancang lebih seminggu untuk majlis hari jadi ibunya itu.

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Berita Stedy Press

Sumber :Gempak

Be the first to comment on "“Mama Cakap Jangan Susah-Susah” – Bella Astillah Hadiahkan Set Barang Kemas Sempena Hari Jadi Ibu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*