Selepas masalah j4ntung, pengarah drama Nurhalim Ismail disahkan mengh1dap k4nser p4ru-p4ru tahap empat – “Kini semua berg4ntung keadaan tubuhnya”

PENGARAH drama, Nurhalim Ismail selamat menjalani pemb3dahan berkaitan j4ntung di h0spital Serdang, Selangor pada pagi Selasa.

Selain itu Biro Kebajikan Persatuan Pengarah Filem Malaysia (FDAM), Ahmad Hashim memaklumkan Nurhalim turut disahkan mengh1dap k4nser p4ru-p4ru tahap empat.

“Saya sempat bertanya perkembangan dengan salah seorang anaknya… dimaklumkan pemb3dahan berkaitan komplikasi pada j4ntung sudah dilakukan. Selepas ini Nurhalim akan dipindahkan semula ke Institut K4nser Negara, Putrajaya untuk lanjutan pemantauan kanser.

“Sebenarnya, baru dua hari lepas doktor sahkan dia ada kanser paru-paru tahap empat. Berita yang sangat mengejutkan bagi kami semua.

“Sekarang ini semuanya bergantung keadaan tubuh Nurhalim, jika sudah stabil barulah dia akan menerima r4watanuntuk k4nser dan sebagainya. Memandangkan pelawat tidak dibenarkan, jadi kita pun masih belum tahu keadaan sepenuhnya,” katanya kepada mStar.

Nurhalim selamat jalani pemb3dahan.

Sebelum itu, menerusi akaun Facebook Nurhalim Ismail, anaknya dikenali Lia Juliana memuat naik status memohon orang ramai mendoakan kesihatan pengarah drama Di Halaman Rindu itu.

“Ayah kini sedang bertarung menghidap k4nser p4ru-p4ru tahap empat. Kami sekeluarga ingin memohon semua pihak mendoakan dan membuat solat hajat agar urusan pemb3dahan j4ntung selamat dan dipermudahkan.

“Mohon ampun maaf, dan halalkan makan minum ayah sepanjang dia hidup dan terima kasih pada mereka yang pernah membantu, pernah berjuang bersama-sama dengan beliau. Terima kasih semua,” tulisnya pada Isnin lalu.

Nurhalim, 63, merupakan antara orang yang bertanggungjawab dalam penubuhan Persatuan Pengarah Filem Malaysia (FDAM) bersama Dr Mahadi J Murat, Datin Paduka Shuhaimi Baba, Anwardi Jamil, Kamal Ishak, Othman Zainuddin dan M Yusof Mohamad.

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Berita Stedy Press

Sumber : Mstar

Be the first to comment on "Selepas masalah j4ntung, pengarah drama Nurhalim Ismail disahkan mengh1dap k4nser p4ru-p4ru tahap empat – “Kini semua berg4ntung keadaan tubuhnya”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*