“Masuk Labour Room Lepas Subuh, Menangis Tah4n S4kit,” – Sari Yanti Cerita Pengalaman Bersalin, Jep Sentiasa Ada Di Sisi

Tanggal 6 Jun lalu menjadi tarikh istimewa buat pelakon Sari Yanti apabila selamat melahirkan bayi lelaki.

Memasuki hari keenam pada hari ini, pelakon kelahiran Kuala Pilah, Negeri Sembilan itu berkongsi detik sebelum bersalin.

Assalammualaikum.. hari ni kakak ada masa terluang sikit nak share pasal kelahiran baby baru kakak – dah hari ke 10 hari ni, tadi pun dah pegi first h0spital visit dengan Baby.

6 june 2020 hari bersejarah lagi sekali dalam hidup kakak.. Hari deliver baby yang ke 4 dari kandungan yang ke 6. Huhu.. boleh faham tak?

“Ceritanya kakak masuk labour room lepas subuh. Tapi sang putera decided nak keluar lambat sikit.. bertarunglah kakak nak keluarkan dia. Menangis tahan sakit.

“Dalam s4kits4kittu bersyukur sangat dengan nurses yang bantu kakak… terima kasih kakak ucapkan untuk kak Has.,Kak Riza, kak b3dah dan team. – (ada nama yang tak ingat sebab tengah tah4n s4kitkan, maafkan saya) ,” tulisnya.

Berkongsi perasaan suami, Jep Sepahtu ketika itu, dia amat bersyukur kerana kedua-duanya (isteri dan anak) dalam keadaan sihat dan baik.

Suami kakak. Punyalah gusar suami tunggu. Sebab kakak memula confident jugak mungkin boleh bersalin tengahari.

“Ternyata walau dah banyak kali deliver baby pun belum tentu senang.

“Lama jugak kali ni kena bert4rung nyawa.

Syukur semuanya dah selamat. Ingat balik wajah suami tunggu tu priceless. Risau campur sedih , macam dia nak ikut nangis sekali.., agaknya apatah yang dia rasa. terima kasih sayang. Sebab sentiasa ada n bagi semangat untuk I 💋@jepsepahtu .

Mak ayah keluarga. Biasanya bila keluar je dari labour room ramai dah tunggu kat luar… mak ayah, aunties, cousins, kawan kawan rapat semua ada belaka.. kali ni lain . Suami sorang je yang boleh ada,” kongsinya.

Akui agak mencabar ketika melahirkan dalam suasana w4bak pandemik yang melanda dunia,Sari memanjatkan rasa syukur kerana urusannya sangat mudah.

Dalam suasana pandemic ni Mama kakak kena tunggu kat rumah je. Kali ni kiriman doa je ikut sama. Doa mama doa baba.. doa mak abah, seluruh keluarga dan sahabat handai.

“pvkul 11.44pm Baby pun selamat dilahirkan. – Subhanallah walhamdulillah walaillahaillallah .. Allahuakbar.

Syukur Alhamdulillah.

“Delivery type : normal

Birth Weight : 3.34kg

Time : 23.44pm,” akhirinya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Assalammualaikum.. hari ni kakak ada masa terluang sikit nak share pasal kelahiran baby baru kakak 🤗 – dah hari ke 10 hari ni., tadi pun dah pegi first hospital visit dengan Baby. 6 june 2020 hari bersejarah lagi sekali dalam hidup kakak.. Hari deliver baby yang ke 4 dari kandungan yang ke 6. Huhu.. boleh faham tak? 😅 Ceritanya kakak masuk labour room lepas subuh. Tapi sang putera decided nak keluar lambat sikit.. bertarunglah kakak nak keluarkan dia. Menangis tahan sakit. Dalam sakit sakit tu bersyukur sangat dengan nurses yang bantu kakak… terima kasih kakak ucapkan untuk kak Has.,Kak Riza, kak Bedah dan team. – 💚 (ada nama yang tak ingat sebab tengah tahan sakit kan 😅 maafkan saya 🙏) . . Suami kakak. Punyalah gusar suami tunggu. Sebab kakak memula confident jugak mungkin boleh bersalin tengahari.. ternyata walau dah banyak kali deliver baby pun belum tentu senang. Lama jugak kali ni kena bertarung nyawa. Syukur semuanya dah selamat. Ingat balik wajah suami tunggu tu priceless. Risau campur sedih , macam dia nak ikut nangis sekali.., agaknya apatah yang dia rasa.❤ – terima kasih sayang. Sebab sentiasa ada n bagi semangat untuk I 💋 @jepsepahtu . Mak ayah keluarga Biasanya bila keluar je dari labour room ramai dah tunggu kat luar… mak ayah , aunties, cousins, kawan kawan rapat semua ada belaka.. kali ni lain . Suami sorang je yang boleh ada. – Dalam suasana pandemic ni Mama kakak kena tunggu kat rumah je. Kali ni kiriman doa je ikut sama. Doa mama doa baba.. doa mak abah, seluruh keluarga dan sahabat handai. 🤲❤ . Pukul 11.44pm Baby pun selamat dilahirkan. – Subhanallah walhamdulillah walaillahaillallah .. Allahuakbar. Syukur Alhamdulillah. . . Alhamdulillah untuk semuanya Ya Allah Ya Rabb. Untuk kesakitan, Untuk pengalaman, Untuk setiap titik keringat dan air mata, Untuk satu lagi anugerah, Untuk cinta dan sayang suami, Untuk doa dan kasih ibu bapa Untuk sokongan keluarga dan sahabat .. Untuk keselamatan dan kesihatan . Untuk berjuta nikmat mu Ya Rahman Ya Rahim . Alhamdulillah. . Delivery type : normal Birth Weight : 3.34kg Time : 23.44pm

A post shared by Sari Yanti (@sariyanti) on

Terdahulu, Jep dan Sari berkahwin pada Februari 2017 dan dikurniakan anak perempuan, Dariya Inara yang kini berusia dua tahun.

Sari juga mempunyai dua orang anak, Barr Al Aliy dan Baasit Al Haq melalui hasil perkahwinan terdahulu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My Love and I . Dengan family yang dah lama tak jumpa n rindu sangat 😭😭😭

A post shared by Sari Yanti (@sariyanti) on

Foto : Instagram Sari Yanti

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Berita Stedy Press

Sumber : MH

Be the first to comment on "“Masuk Labour Room Lepas Subuh, Menangis Tah4n S4kit,” – Sari Yanti Cerita Pengalaman Bersalin, Jep Sentiasa Ada Di Sisi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*