Niat Baik Nak Bantu Syarikat Melayu Tapi Ini Balasan Yg Fazura Dapat!

Pelakon popular Nur Fazura Sharifuddin didapati tidak bersalah dan bebas daripada tudvhan berhubungan d4kwaan melangg4r kontrak bagi mempromosikan produk kecantikan dan kesihatan.

Hakim m4hkamah Tinggi, Datuk Mohd Firuz Jaffril membuat keputusan terbabit selepas mendapati kontrak perjanjian bersama syarikat Maydan Trading selaku plaintif terbatal selepas mendapati produk tersebut gagal mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

m4hkamah juga memerintahkan Maydan Trading membayar kepada Fazura dan Universal Music selaku defendan kedua masing-masing sebanyak RM40,000.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Don’t mind me but I’m still smitten with my ex-boyfriend. 🥰😍

A post shared by Nur Fazura (@missfazura) on

Sementara itu Fazura ketika ditemui berkata, dia akan lebih berhati-hati untuk menjalin kerjasama dengan mana-mana pihak selepas ini.

“Niat saya baik dari awal iaitu nak bantu syarikat milik Melayu, tapi selepas ini saya akan lebih berhati-hati. Mungkin Maydan Trading juga boleh ambil iktibar jangan sesuka hati nak heret orang ke mahkam4h tanpa asas.

“Saya sebenarya tak sedar langsung yang produk ini tak sah. Begitu juga dengan kontraknya yang juga tak sah,” katanya

Terdahulu, Fazura disam4n pemilik syarikat Maydan Trading atas d4kwaan melangg4r perjanjian syarikat selepas pelakon yang juga penyanyi itu melancarkan produk kesihatan dan kecantikan Trudolly dalam tempoh perjanjian.

Fazura turut menjelaskan produk miliknya, Trudolly tiada kena mengena langsung dalam k3sini dan tak sepatutnya diheret ke mahkam4h.

“Mungkin ada niat-niat lain mereka berbuat demikian. Pengajaran yang saya ambil, semuanya sudah ditentukan Allah,” katanya.

Dalam pada itu Fazura memanjatkan rasa syukur semuanya sudah selesai hari ini dan keadilan serta kebenaran berpihak kepadanya selepas hampir tiga tahun melalui k3situ.

“Saya did4kwa plaintif yang mengatakan saya melangg4r perjanjian kontrak. Namun, mahkam4h sudah membvktikan bahawa kontrak itu tidak sah,” katanya yang ditemani suami yang juga pelakon popular, Fattah Amin dan pengurusnya, Iman Tang Abdullah.

Fazura yang kini hami1l enam bulan berkata, k3situ sangat berat dan banyak membuang masanya.

“Ia juga mencalar imej saya dan sangat negatif,” katanya yang diwakili peguam Fakhrul Azman Abu Hassan.

Menurut Fazura, dia hanya meminta tuntutan ganti rugi yang rendah terhadap Maydan Trading.

“Kami diminta mahkam4h untuk buat tuntutan. Atas budi bicara, saya hanya minta RM50,000 yang dikira sangat sikit. Mahkam4h atas pertimbangan akhirnya menetapkan RM40,000 perlu dibayar kepada setiap defendan.

“Saya sentiasa yakin, jika kita di pihak yang benar, tak perlu risau. Saya sudah menjalankan tugas saya dan tiada 1su saya melangg4r kontrak,” katanya yang tidak menolak ini rezeki anaknya.

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Berita Stedy Press

Sumber : ASTRO GEMPAK

Be the first to comment on "Niat Baik Nak Bantu Syarikat Melayu Tapi Ini Balasan Yg Fazura Dapat!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*