‘Nak Jadi Kluster Broga Ke?’ – Netizen Terkejut Lihat Bukit Broga ‘Jammed’

Bukit Broga di Semenyih antara destinasi yang digemari ramai untuk mereka melakukan aktiviti riadah. Sepanjang PKP dilaksanakan, semua pusat sukan dan taman rekreasi ditutup termasuklah Bukit Broga.

Dalam fasa Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) ini Bukit Broga baru sahaja dibuka kepada orang ramai. Bagaimanapun, terdapat beberapa SOP yang perlu dipatuhi oleh pengunjung.

Ramainya…

Terdapat beberapa foto dikongsi pengguna Facebook yang memuatnaik ke group Hiking And Recreation Around Malaysia. Foto tersebut menyaksikan situasi sesak pengunjung ke Bukit Broga pada hari kedua dibuka iaitu 21 Jun 2020. Difahamkan pengunjung mula membanjiri Bukit Broga bermula jam 7.00 pagi sejak 20 Jun 2020 lagi.

Namun bagaimanapun, netizen mula meninggalkan pendapat mereka di ruang komen group Facebook berkenaan. Mereka menyarankan agar pihak berkuasa termasuk polis dan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) melakukan siasatan berhubungan situasi yang viral itu.

Kalau dah macam ni, elok balik je

Malah, segelintir menyifatkan kesesakan pengunjung di kawasan itu berpotensi menyebabkan berlakunya penularan C0v1d-19. Sebaiknya, orang ramai tidak digalakkan untuk ke Bukit Broga bagi memutuskan rantaian j4ngkitan tersebut.

Sumber: Hiking And Rexreation Around Malaysia

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Berita Stedy Press

Sumber : Oh Bulan

Be the first to comment on "‘Nak Jadi Kluster Broga Ke?’ – Netizen Terkejut Lihat Bukit Broga ‘Jammed’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*