“Bising Ah. Ok lah Cover Pakai Tangan” Selepas Belanja ‘Aset’ Bawah, Kinah Belanja ‘Aset’ Atas Pula!

Bila disebut aurat dalam Islam, wanita merupakan golongan yang paling ditekankan untuk menjaganya kerana mereka memiliki bahagian-bahagian tertentu yakni sensi1tif untuk pandangan lelaki ataupun menjadi ai1b untuk dilihat oleh orang lain.

Dewasa kini, dapat diperhatikan trend di mana golongan hawa sudah pun menutvp aurat mereka dengan memakai tudung dan baju meliputi seluruh badan. Namun apa yang mereka terlepas pandang adalah jenis pakaian yang dipakai.

Aurat wanita bukan sahaja menutup tubuh badan kecuali muka dan tapak tangan, bahkan mereka perlu memastikan pakaian bukan lah dari kain nipis yang menampakkan bahagian dalam dan juga ketat seperti membalut tubuh.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KFC x @pestlemortarclothing @reebokmalaysia . Squats squats squats peachy pose

A post shared by Sharifah Sakinah Al-Khaired (@sharifah_sakinah) on

Topik aurat ini hangat diperkatakan apabila selebriti terkenal iaitu Sharifah Sakinah ada memuat naik gambar yang mengundang rasa kurang selesa peminat. Seperti umum tahu, Sakinah antara selebriti yang sangat berani dan terbuka dalam berfesyen.

Beberapa hari lepas dia ada menayangkan bahagian bawahnya di Instagram. Belum lagi reda dengan 1su tersebut, sekali lagi hari ini Sakinah memuat naik gambar dengan memakai gaun yang menampakkan bahagian atas pula.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Let the sunshine in 🌞

A post shared by Sharifah Sakinah Al-Khaired (@sharifah_sakinah) on

SAKINAH BIDAS TEGURAN, MUAT NAIK GAMBAR TUTUP PAKAI TANGAN

Sudah pasti gambar sedemikian menjadi bualan peminat memandangkan dia memiliki suami, anak dan juga keluarga mertua. Dia yang semakin berani dalam berpakaian seolah-olah tidak mengendahkan teguran daripada netizen.

KOMEN NETIZEN :

Aurat seorang wanita tu seluruh anggotanya kecuali muka dan pergelangan tangannya

Adoi padam lah gamba ni. Buek doso yo 😌

Malah, beberapa jam kemudian Sakinah sekali lagi memuat naik gambar yang sama tetapi dengan pose berbeza. Pada gambar tersebut, dia menutup bahagian atas menggunakan tangan sebagai tanda menjawab teguran ramai.

“Bising ah. Ok lah cover pakai tangan.” Tulis ringkasnya.

Melihat kepada ruangan komen, netizen mengambil pendekatan dengan menasihati pelakon berkenaan agar memadamkan gambar tersebut dan berhati-hati sebelum berkongsi kepada umum.

Maklum lah kita berada di Negara Islam. Teguran peminat kadang kala ada baiknya untuk para selebriti agar popular atas dasar bakat dan bukan publisti semata-mata. Apa pun semoga Sakinah terus kuat dalam menghadapi situasi sebegini.

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Berita Stedy Press

Sumber : Meecks.com

Be the first to comment on "“Bising Ah. Ok lah Cover Pakai Tangan” Selepas Belanja ‘Aset’ Bawah, Kinah Belanja ‘Aset’ Atas Pula!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*