Nak Cakap Sikit: Jangan D3ngki Rezeki Orang…Kalau Sugu & Pavithra Beli Periuk Baru Pun, Kenapa?

Sepanjang minggu lalu kecoh mengenai pasangan YouTuber Sugu dan Pavithra. Di sana-sini orang membicarakan tentang mereka.

Lebih-lebih lagi apabila si isteri, Pavithra mendapat perhatian dan menjadi pilihan portal gaya Hidup, Fesyen dan hiburan, Pepatung (pepatungmy).

Transformasi Pavithra dikagumi ramai, daripada seorang suri rumah dia berubah menjadi lebih sofistikated dan jelita.

Malah ada yang menyarankan agar ibu beranak dua ini memcuba nasib dalam bidang glamor selain memberi fokus kepada saluran YouTube SuguPavithra yang memfokuskan tentang makanan.

Sungguhpun begitu, ada juga wargamaya yang kurang senang melihat Bahagia dikecapi Sugu dan Pavithra sehingga mereka membeli perkakas dapur baru pun menjadi pertikaian.

Menyedihkan! Ni nak cakap sikit, kenapa perlu cemburu dengan rezeki mereka? Salahkah jika mereka berbelanja sedikit untuk ‘reward’ diri sendiri?

Mereka layak memberi penghargaan kepada diri sendiri setelah melalui penah lelah sehingga mendatangkan hasil seperti hari ini.

Bila Sugu cakap mereka berpindah ke rumah baru pun ada yang kata dia senganja menunjuk-nunjuk!

Allahu…Nak cakap sikit ni, salahkah jika mereka cuba untuk mengubah kehidupan sedikit demi sedikit demi keselesaan anak-anak?

Cubalah berfikiran positif…Janganlah pandang semua benda tak kena. Jadikanlah kejayaan mereka hari ini sebagai kayu pengukur untuk anda, motivasi!

Jika mereka boleh fikirkan jalan demi kelangsungan hidup, kita juga mesti boleh lakukan benda yang sama. Jadikan kisah hidup mereka sebagai inspirasi…Tak salahkan?

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Berita Stedy Press

Sumber : Gempak

Be the first to comment on "Nak Cakap Sikit: Jangan D3ngki Rezeki Orang…Kalau Sugu & Pavithra Beli Periuk Baru Pun, Kenapa?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*