“Banyak Tempat Lain, Tepi Kubvr Jugak Kau Pilih”

Perkongsian cerita oleh pengguna Twitter Imam Ariff menggunakan akaun Twitter @kingarep_ tentang seorang wanita yang ditinggalkan oleh dua rakan tanpa sebab, yang menimbulkan kemar4han kepada beliau.

Aku nak tahu siapa yang bdoh sangat tinggalkan perempuan ni sorang-sorang tepi kubvr. Kawan jenis apa kau ni perangai macam bin4tang!

Eyyy aku pant4ng betullah ani4ya orang macam ni. Kesianlah sikit, dia datang dari Terengganu seorang diri cari rezeki dekat Perak. Korang ni aduh otak letak manalah, bdoh betul.

Kawan aku berniaga durian dekat shell Tambun, Ipoh. Kedai dia ni kira tiptop jugaklah ramai datang sebab murah. Lepas tu dalam pvkul 9:30 malam tadi mereka nampak perempuan ni pani1k semacam tak tentu arah.

9:30 kedai mereka tengah nak tutuplah. Packing barang apa semua lepas tu kawan aku ni tanyalah dekat perempuan tu kenapa pani1k semacam? Ada apa-apa ke?

Kemudian perempuan tu cakap dia kena tinggal dengan kawan dia. Kawan dia entah hilang ke mana. kawan dia ada dua orang. Boyfriend dengan Girlfriend. Bila tanya kenapa kena tinggal, dia pun tak tahu.

Aku malas nak tanya lebih. Kalau perempuan ni buat salah pun beragaklah sikit nak tinggal anak orang malam-malam tepi kubvr. Adoiii otak mana? Kalau kena cul1ik tu sia-sia saja.

Dia ni datang dari Terengganu seorang diri nak cari kerja dekat Perak. Tempat kerja dia dekat Parit. Entah macam mana dia boleh ses4t sampai ke Ipoh. Mungkin ikut kawan jalan-jalanlah kot. Lepas tu dia ni pulak jenis introvert. Tanya sepatah jawab sepatah. Malu tak bertempat.

Orang nak tolong pun susah. Buka mask pun malu-malu. Tapi aku dapat rasa perempuan ni baik sebab tengok gaya dia pun sopan je. Tak sampai hati pulak kalau tak nak tolong.

Kawan aku ni lepas berniaga terus pergi gym. Jadi dia bawaklah perempuan ni pergi gym dulu. Tapi tak adalah suruh dia join main pulak. Karang patah pulak pinggang dia.

Kami tanyalah dia ada kawan-kawan tak area ipoh ni atau saudara mara ke? Dia cakap ada. Ikutkan nak suruh buat rep0rt polis sebab kesian sangat kena an1iaya kawan macam tu.

Lepas tu dia call sepupu dia kot duduk mana tak ingat tapi area Ipoh. Nasib baik dia orang boleh tolong jaga kejap perempuan tu. Aku nak sebut nama tapi malaslah nanti malu pulak dia.

Sementara tunggu sepupu dia datang, aku call lah kawan yang tinggalkan dia tu. Tak angkat pulak.

Dah m4ti agaknya kena petir akibat mengan1iaya wanita Terengganu.

Dalam pvkul 10:30 malam macam tu sepupu dia pun sampai ambil dia. Sampai situ sajalah ceritanya. Cuma aku nak pesan, teruk mana pun salah seseorang tu, jangan tinggal orang tepi kubvr! banyak lagi tempat lain tepi kubvr jugak kau pilih bang4ng betul. Kena culi1k dengan hantu sia-sia je.

Oh sebelum dia kena tinggal tu, kawan-kawan dia bagi alasan nak ambil gambar. Jadi perempuan ni turunlah kereta sebab ingat nak ambil gambar. Tiba-tiba mereka tutup pintu terus cabvt! Memang tervk punya perangai.

Kredit Gambar: Twitter @kingarep_

Kisah ini dikongsi oleh pengguna Twitter Imam Ariff menggunakan akaun Twitter @kingarep_ dan mendapat lebih 16,000 Retweet dan lebih 33,000 Likes. Beberapa ejaan, perkataan dan ayat mungkin diubah suai untuk memudahkan pembaca.

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Berita Stedy Press

Sumber : GEMPAK

Be the first to comment on "“Banyak Tempat Lain, Tepi Kubvr Jugak Kau Pilih”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*