‘Saya Tidak Men1pu’ – Rayhan Kabir

Hampir dua minggu bersembunyi, akhirnya M Rayhan Kabir berjaya ditemui pihak berkuasa di sebuah kondominium di Jalan Pahang, Kuala Lumpur. Rayhan sebelum ini mencetuskan kontroversi dengan kenyataannya menerusi sebuah video dokumentari terbitan Al-Jazeera melibatkan diskriminasi mengendali k3sC0v1d-19 membabitkan warga asi1ng.

Menerusi laporan Sinar Harian, dia mend4kwa kenyataannya itu tidak men1ipu dan tidak melakukan sebarang kesalahan jen4yah semasa ditemubual Al-Jazeera.

Terbaru, Ketua Pengarah Imigresen iaitu Datuk Khairul Dzaimee Daud mengesahkan penahanan Rayhan Kabir yang diburu sebelum ini adalah bagi membantu siasatan mengikut Akta Imigresen 1959/63. Dia turut mengesahkan bahawa Rayhan akan diusir keluar dan disenaraih1itam daripada memasuki Malaysia untuk selama-lamanya.

Memetik kenyataannya di The Daily Star Bangladesh memberitahu dia hanya bercakap mengenai diskriminasi terhadap PATI menerusi program terbitan stesen televisyen antarabangsa itu.

Saya tidak meni1pu atau melakukan kesalahan jen4ayah. Saya hanya mahu maruah negara dan migran seperti saya terjamin. Saya yakin semua pendatang dan Bangladesh akan bersama saya dalam 1su ini.

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Press

Sumber: Sinar Harian, The Daily Star Banglades via Ohbulan

Be the first to comment on "‘Saya Tidak Men1pu’ – Rayhan Kabir"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*