Dr Noor Hisham Tengah Pening, Sekali Shuib Beri Sesuatu

 

PELAWAK, Shuib Sepahtu menawarkan penajaan percutian dalam negara kepada Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah sebagai tanda terima kasih kepada beliau yang memimpin barisan hadapan bagi mengekang penularan jangk1itan Covi1d-19.

Shuib yang juga juruhebah Hotfm membuat tawaran itu secara spontan ketika sesi dialog bersama media dalam menangani pandemik Covi1d-19 di Putrajaya, hari ini.

“Ada plan (perancangan) nak cuti?

“Kalau Datuk nak bercuti saya sanggup sponsor (taja), tetapi jangan luar negara mahal, dalam negara ok,” katanya.

Bagaimanapun, Dr Noor Hisham sambil tersenyum memberitahu beliau lebih selesa untuk berehat di rumah selepas penat bekerja.

“1su dia bukan soal bercuti, cuti untuk rehat di rumah saja, kalau kerja 20 jam sehari banyak masa berehat di rumah saja daripada pergi berjalan sini berjalan sana.

“Bukan saya saja penat, tetapi semua petugas barisan hadapan sebab kita sudah bekerja tujuh bulan tanpa henti, tetapi ketika k3smakin berkurangan saya benarkan mereka take a break,” katanya menjawab soalan Shuib.

Menurutnya, ketika ini pihaknya bimbang peningkatan mendadak k3sbaharu Covi1d-19 yang memerlukan pasukannya bekerja keras semula.

“Saya hanya mewakili 250,000 petugas KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia), jadi kerjasama padu antara kami dengan satu matlamat iaitu memutuskan j4ngkitan Cov1id-19 dalam negara,” katanya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wira negara 💪 @kementeriankesihatanmalaysia @shuk_hotfm @fizie_hotfm @hotfm976 #GPH

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu) on

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Press

Sumber : HM

Be the first to comment on "Dr Noor Hisham Tengah Pening, Sekali Shuib Beri Sesuatu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*