“Berani buat, berani tanggung!” – K3s Video Asri Janggut, KP Selangor Tegaskan Tiada Kompromi Buat Polis Yang Bersek0ngkol!

Susulan video tular yang dikongsikan Asri Janggut melalui live Facebook Hot Burger Malaysia berkenaan pend3dahan aktiviti perjvdian har4m dan kedai warga asing yang tidak sah di kawasan Bandar Baru Sungai Buloh pada minggu lalu, pelbagai respon yang diterima dari pelbagai pihak termasuk pihak berkuasa sendiri.

Ketua Polis Selangor, Datuk Noor Azam Jamaludin juga telah bersuara dan menegaskan bahawa pegawai polis atau anggota penguatkuasa yang terlibat dan bersek0ngkol dengan penjen4yah tidak akan terlepas dari hukvman.

“Sekiranya memang benar ada anggota kita yang terbabit dengan kegiatan har4m seperti yang did3dahkan itu, maka terpaksalah mereka terima akib4tnya. Mereka berani buat, maka beranilah tanggung”

Polis Selangor Tidak Campur Tangan 

Beliau juga ada menjelaskan bahawa s1asatan akan dijalankan oleh dua agensi kerajaan iaitu Jabatan Integriti dan Pematuhan Standards (JIPS) Bukit Aman dan Suruhanjaya Penceg4han R4suah Malaysia (SPRM) agar tidak berlaku sebarang campur tangan bagi mengelakkan s1asatan yang bersifat berat sebelah memandangkan k3stersebut berlaku di daerah Selangor.

Berkenaan 1su laporan polis yang dibuat ke atas Asri Janggut yang dipercayai mencemarkan imej polis, beliau memberitahu bahawa Asri Janggut tidak akan did4kwa atas penularan video tersebut kerana dia adalah pemberi maklumat dan bukannya svspek.

Namun, katanya lagi terdapat pelbagai saluran untuk menyalurkan maklumat. Sama ada terus laporkan ke balai polis atau menerusi aplikasi Volunteer Smartphone Patrol (VSP). Lapor Harian Metro.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Press

Sumber : Lobak Merah

Be the first to comment on "“Berani buat, berani tanggung!” – K3s Video Asri Janggut, KP Selangor Tegaskan Tiada Kompromi Buat Polis Yang Bersek0ngkol!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*