“Terpaksa ‘Ikat’ Perut”..- Abby Abadi

Pelakon Abby Abadi berkongsi berita gembira apabila proses pembed4han bariatric atau ‘ikat’ pervt mula menunjukkan perkembangan positif.
 
Menurut Abby, berat badannya sudah mula menunjukkan penurunan selepas dua minggu melalui proses pembed4han tersebut.
 
“Walaupun dah dua minggu, baru turun 5 kilogram, tapi nak posing juga sebab badan rasa kurang lemak-lemak degil.
 
“Pembedahan bariatric memang bantu menceriakan hari-hari saya. Semoga yang diluar sana yang berat atas 80kg, 100kg terutamanya dengan berbagai-bagai peny4kit, buatlah, usahakan,” katanya menerusi satu entri di Instagram.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@dr.mustafamt haaiii 🙋🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ Puan Sri @rafeahariffin hello hihi 🙊 Salam Dari Dataran Pahlawan Melaka 😍 . Walaupun dah 2minggu, baru turun 5kg Dr, Puan Sri.. tp nak posing jugak sbb badan rasa kurang lemak2 degil dah haha.. Nak cerita juga yg baju ni beli kat Singapore masa sibuk event was end of last year/early this year.. tp masa tu beli tak try, balik KL.. bila nk pakai nk gi jalan, takleh butang 🙊😝😂 skrg dah bulehhh dahh.. yeeeha Jeans tupun sama.. beli tak try, main agak2.. harini baru buleh pakai..Aauuummmmm 😍 . “Bariatric Surgery” memang bantu menceriakan hari2 Sy Dr/Puan Sri.. Semoga yg diluar sana, yg berat atas 80, 100kg terutamanya dgn berbagai2 penyakit.. buatlah.. usahakan. Terus DM Dr Mustafa atau isterinya Puan Sri Rafeah bincang dulu. Pasti ada jalannya . Follow tau IG Dr. Pastu teruja.. 🥰 . Okbai nk sambung jalan lagi di Melaka ni.. 🥰

A post shared by Mencari redha ALLAH (@abby_abadi112) on

Bahkan, dalam entri tersebut, Abby memuat naik gambar terkini dirinya yang sudah mula boleh memakai baju-baju lama.
 
“Nak cerita juga yang baju ni beli di Singapura masa sibuk dengan acara hujung tahun lepas, tapi masa itu beli tak cuba dulu, balik KL, bila nak pakai tak boleh butang.
 
“Sekarang dah boleh dah. Jeans tu pun sama, beli tak cubam, maing agak-ahak, hari ini baru boleh pakai,” katanya yang gembira dengan perkembangan positif selepas melakukan pembed4han tersebut.

 
Sebelum ini, Abby mengakui dia terpaksa melakukan pembed4han ikat perut demi mengelakkan masalah berat badannya yang semakin sukar dikawal apabila sudah mencecah 92kg.

Bahkan, sebelum itu, Abby juga pernah meluahkan hasratnya untuk menurunkan berat badan selepas suaminya memintanya untuk menjaga kesihatan.
 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Press

Sumber : Gempak

Be the first to comment on "“Terpaksa ‘Ikat’ Perut”..- Abby Abadi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*