“Itu zaman jahiliah” – Pernah Pukvl Isteri & Selew3ng Duit Syarikat, Asri Janggut Mengaku Sudah Bertaubat

Selepas viralnya video pend3dahan mengenai 1su perjvdian dan rokok seludup di Sungai Buloh, banyak pula berita tak enak yang kita dengar tentang Asri Janggut.

Antara yang terbaru ini ialah tuduhan netizen yang mengatakan Mohd Asri Hamid, 42, terdahulu mempunyai jen4yah kekerasan, memvkul isteri dan menyel3weng duit syarikat. 

Menurut Harian Metro, Asri berkata, kejadian yang berlaku itu ketika dia di usia muda dan sebelum mendapat hidayah daripada Allah SWT.

“Beginilah. Itu berlaku semasa (saya) zaman jahiliah. Masa zaman muda saya. Sebelum saya diberi hidayah oleh Allah SWT. 

“Perkara itu adalah (hal) domestik antara saya dan isteri (sekarang bekas isteri). Masa itu berlaku krisis rumah tangga. Isteri saya masa itu buat laporan (polis) dalam keadaan tertekan dan apa yang berlaku sebenarnya kisah lama.

“Tak pernah naik m4hkamah, tak pernah did4kwa. Cuma sekadar laporan, tiada pend4kwaan. k3situ tahun 2012. Lama dah, bercer4i pun pada penghujung tahun itu. Masa itu zaman jahiliah, zaman nakal saya,” jelasnya.

 

Bekas isteri pun datang beri sokongan

Tambah Asri lagi, malam semalam juga bekas isterinya turut hadir bertemunya untuk memberi kata-kata semangat dan menangis simpati melihat duga4nyang dialaminya.

Mereka juga katanya telah berp1sah secara baik dan tidak mempunyai sebarang masalah dalam hal penjagaan seorang cahaya mata hasil pekahwinan yang terputus di tengah jalan.

Menjawab persoalan mengenai penyel3wengan duit syarikat, Asri berkata semuanya berpunca daripada 1su rumah tangga terdahulu itu.

“Dahulu syarikat dijalankan berniaga burger juga, cuma saya letak nama isteri. Duit kami suami isteri, tetapi bila bergaduh dan berlaku krisis, diorang tak benarkan saya ambil duit. Isteri saya marah. Memang nampak sel3weng.

“Mungkin laporan ditulis dalam keadaan marah, selepas kami bergaduh. Dia buat laporan, tetapi selepas itu kami berdamai dan tiada 1su.”

 

“Akui kesilapan dan mohon maaf itu sikap terpuji” – Netizen 

Permohonan maaf Asri Janggut telah menerima respon positif daripada netizen. Kebanyakannya berharap Asri belajar daripada kesalahannya dan sentiasa jaga tutur kata pada masa hadapan.

Apa-apapun sudah-sudahlah kita mengec4m. Yang bersalah pun sudah minta maaf. Yang buat khilaf pun sekarang cuba perbetulkan keadaan. Time to move on! 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Press

Sumber : Lobak Merah

Be the first to comment on "“Itu zaman jahiliah” – Pernah Pukvl Isteri & Selew3ng Duit Syarikat, Asri Janggut Mengaku Sudah Bertaubat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*