Tidak Mahu Terp4lit Sama, Akhirnya Bekas Isteri Dtg Menangis dan Asri Janggut Ceritakan Kembali Apa yg Terjadi

PENIAGA burger kontr0versi, Mohd Asri Hamid, 42, atau Asri Janggut tiba di Bukit Aman, Kuala Lumpur, untuk memberi keterangan, pagi ini.

Asri berkata, beliau kini masih menanti kehadiran peguamnya sebelum memberi keterangan kepada Bahagian Pend4kwaan dan Und4ng-Und4ng (D5) Jabatan Sias4tan Jen4yah (JSJ) Bukit Aman.

“Insya-Allah saya akan beri keterangan pagi ini. Masih menunggu seorang lagi peguam tiba sebelum memberi keterangan,” katanya ketika dihubungi, sebentar tadi.

Pengasas Hot Burger itu dipanggil memberi keterangan dipercayai susulan d4kwaannya bahawa anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) tidak menjaga solat.

< id=”mvp-content-body-top” class=”left relative”> < id=”mvp-content-main” class=”left relative”>

Sebelum ini, Timbalan Pengarah (Siasatan dan Perundangan) Jabatan Sias4tan Jen4yah (JSJ) Bukit Aman Deputi Komisioner Mior Faridalathrash Wahid dilapor berkata, Asri disi4sat mengikut Seksyen 505 (b), Seksyen 505 (c) Kanun Keseks4an (KK) dan Seksyen 233 Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia.

Asri sebelum ini membuat pended4han mengenai keg1atan premis perjvdian yang did4kwa dilindungi penguat kuasa.

Bagaimanapun, dia sekali lagi mencetuskan kontr0versi selepas mend4kwa anggota tentera dan polis tidak menjaga solat dalam satu temu bual secara langsung di Facebook beberapa hari lalu.

Bekas Isteri Dtg Menangis, Asri Ceritakan Kembali Apa yg Terjadi

Asri Janggut atau nama sebenarnya Mohd Asri Hamid atau tampil menjawab d4kwaan netizen yang mengatakan dia mempunyai rekod jnayah kekerasan, memvkul isteri dan menyeleweng wang syarikat.

< id=”mvp-content-body-top” class=”left relative”> < id=”mvp-content-main” class=”left relative”>

Mohd Asri, 42, yang juga pengasas Hot Burger Malaysia, berkata kejadian berlaku ketika dia masih muda dan sebelum mendapat hidayah daripada Allah SWT.

” Beginilah. Itu berlaku semasa (saya) zaman jahiliah. Masa zaman muda saya. Sebelum saya diberi hidayah oleh Allah SWT.

” Perkara itu adalah (hal) domestik antara saya dan isteri (sekarang bekas isteri).

” Masa itu berlaku krisis rumah tangga. Isteri saya masa itu buat laporan (polis) dalam keadaan tertekan dan apa yang berlaku sebenarnya kisah lama.

” Tak pernah naik mhkamah, tak pernah didkwa. Cuma sekadar laporan, tiada pendakwaan. Kes itu tahun 2012. Lama dah, bercrai pun pada penghujung tahun itu.

” Masa itu zaman jahiliah, zaman nakal saya,” katanya ketika dihubungi Harian Metro di Kuala Lumpur, hari ini.

Bekas isteri hadir beri sokongan dan menangis

Asri Janggut berkata, malam tadi bekas isterinya hadir bertemunya untuk memberikan sokongan dan mnangis simpati melihat dugaan dihadapinya.

< id=”mvp-content-body-top” class=”left relative”> < id=”mvp-content-main” class=”left relative”>

Beliau berkata, mereka bercer4i secara baik dan tiada masalah termasuk penjagaan seorang cahaya mata hasil perkahwinan yang sudah terputus di tengah jalan itu.

Mengulas mengenai d4kwaan menyeleweng wang syarikat, Mohd Asri berkata:

” Dahulu syarikat dijalankan berniaga burger juga, cuma saya letak nama isteri.

” Duit kami suami isteri, tetapi bila bergaduh dan berlaku krisis, diorang tak benarkan saya ambil duit. isteri saya marah. memang nampak seleweng.

” Mungkin laporan ditulis dalam keadaan marah, selepas kami berg4duh. dia buat laporan, tetapi selepas itu kami berdamai dan tiada 1su.”

Mohd Asri berkata, dia turut menerima kec4man hebat selepas menyiarkan video meminta maaf, semalam susulan terlanjur kata-kata mend4kwa kebanyakan polis dan tentera tidak menjaga solat dalam petikan video tular itu.

Menurutnya, sewaktu videonya terlnjur kata itu tular, didapati daripada 100 komen netizen, kira-kira 95 daripadanya adalah komen negatif mengec4mnya.

< id=”mvp-content-body-top” class=”left relative”> < id=”mvp-content-main” class=”left relative”>

” Sekarang sudah semakin reda dan mula nampak bahagian positif.

” Berkenaan dengan kenyataan saya berikan sehingga menjadi satu kec4man, perkara ini berlaku nombor satu.

Ini kerana kejahilan dan kelemahan saya berkomunikasi apabila berhadapan dengan awam.

” Nombor dua, kejutan budaya apabila tiba-tiba diangkat di hadapan, tiba-tiba disanjung. Nombor tiga, hasut4n sy4itan.

” Selepas kejadian itu, saya bertambah matang, semakin berhati-hati dan saya kena perbaiki kesilapan serta kelemahan saya.

” Sekarang ini saya tenang. Tiada apa-apa masalah. Saya dah boleh makan dan sudah boleh tidur lena. Semangat saya semakin kuat,” katanya.

Baru faham macam mana perasaan kena kec4m

Beliau mengakui tidak pernah dic4ci m4ki orang ramai setervk dihadapinya akibat kesilapannya dalam kaedah penyampaian.

Katanya, kejadian dikec4m teruk itu menyebabkan dia memahami perasaan individu lain termasuk pemimpin dan selebriti apabila berhadapan situasi serupa.

” Inilah mengajar saya mengenai kebijaksanaan apabila berhadapan kontr0versi dan keadaan apabila berhadapan dengan wartawan, (perlu) kebijaksanaan dalam berbicara.

” Maka saya mengaku dengan seikhlasnya, demi Allah saya tiada niat untuk menyakiti hati dan melvkakan.

Membuat prov0kasi terhadap mana-mana anggota (pasukan keselamatan) kerana mereka adalah permata negara…kerana mereka inilah pejuang negara,” katanya.

Asri Janggut berkata, dia ada menghubungi serta dihubungi rakan dalam kalangan tentera dan polis yang memahami serta sudah menerima permohonan maafnya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Press

Sumber : https://budaksitu.pw/

Be the first to comment on "Tidak Mahu Terp4lit Sama, Akhirnya Bekas Isteri Dtg Menangis dan Asri Janggut Ceritakan Kembali Apa yg Terjadi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*