Resort Did4kwa Kotor & Tervk, Aliff Syukri Ded4h Bukti Sebenar

Semalam di media sosial tular mengenai resort milik usahawan kosmetik sensasi, Dato Seri Aliff Syukri yang did4kwa berada dalam keadaan yang kurang memuaskan dan pengunjung turut mendapat layanan burvk daripada kakitangan Sugeh Hill Resort milik Aliff.

Lipas Dalam Peti Ais 

Perkara itu did3dah sendiri oleh atlet bebas yang juga pengamal media sosial terkenal, Abudi Alsagoff selepas dia bersama keluarganya bercuti di resort tersebut baru-baru ini.

 

Menurut Abudi, beberapa 1su seperti kawasan dipenuhi sampah sarap, lipas berkeliaran di dalam peti sejuk dan masalah-masalah lain membuatkannya dia dan keluarga berasa sangat kecewa apatah lagi tidak setimpal dengan bayaran yang telah dijelaskan bagi menginap di resort.

Dalam pend3dahannya itu juga, Aliff seolah-olah mengugut Abudi untuk memadam posting tersebut dan sekiranya dia gagal berbuat demikian, pihaknya akan memuatnaik bvkti serta rakaman CCTV mengenai tingkah laku Abudi dan keluarga sewaktu menginap disitu.

Aliff Kecewa Dengan Etika Keluarga Abudi 

Menerusi carian Murai.my, tidak lama kemudian Aliff telah memuat naik sebuah rakaman video CCTV di laman Instagram nya. Akui Aliff, sewaktu kejadian tersebut dia sememangnya tidak berada disana.

Sebaliknya, dia akan sedia memantau keadaan di sana untuk memastikan keselesaan dan juga pelanggan berada dalam keadaan baik. Namun begitu, Aliff mend4kwa dia kecewa dengan sikap serta etika keluarga pengamal media sosial tersebut yang dilihat agak keterlaluan seperti yang ditunjukkannya di dalam video tersebut.

“Di Lobby,saya rasa tuan juga maklum bahawa lobi bukanlah ruangan untuk berlari atau bermain.di sana adalah ruangan menunggu.tetapi keluarga tuan telahpun bermain bola,makan beramai-ramai di lobi.baring diatas sofa dan mengalihkan perabot dari tempat asal walhal lobi bukan bertujuan untuk aktiviti berkeluarga dan juga pihak tuan sendiri membiarkan anak-anak kecil bermain di sana”

Di kesempatan itu, Aliff mewakili resort nya memohon maaf sekiranya terdapat banyak kekurangan sepanjang mereka menginap disana.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Terima kasih kepada pihak family tuan yg memviralkan @sugehhillresortjandabaik kami yg x pasti kesahihanya.. apa pun sy nak ucapkan terima kasih kerana menginap di resort saya di kampung janda baik… iaitu eco resort bukan hotel 5 bintang sbb tu harga bilik di sini serendah rm175..dan mereka bercuti selama 3hari di sini dgn jayanya…terlebih dahulu saya ingin memohon maaf jika byk kekurangan dari pihak kami kepada tuan…. . Utk makluman tuan kami @sugehhillresortjandabaik ada peti cadangan utk komen pelanggan kami.. dan kami sedar akan kekurangan kami dan kami akan megambil mana2 nasihat yg kami rasakan baik bagi kami utk kami perbaiki resort kami.. . Utk makluman pihak tuan,semasa kejadian saya tiada di sana…jika tuan maklum mmg kebiasaannya saya berada di sana utk memantau keadaan di sana terutama memastikan pelanggan berada dlm keadaan baik. . Berkenaan isu air di Lobi,utk pengetahuan Tuan,kami mmg tidak menyediakan air di Lobby sebelum ini,tapi memandangkan keadaan pelanggan yg ramai di sana terutama yg ingin bertanya dan utk check in bilik kami sediakan minuman bagi pelanggan yg dahaga…Untuk pengetahuan Tuan,ketika itu,kami telahpun dlm proses memasang Penapis Air dan ketika ini pemasangan tersebut telah pun berlaku dan tiada lagi air begitu disana melainkan menggunakan penapis air dan jika tuan ke sana telah adapun dipasang penapis Air Cuckoo sejak 2 minggu yg lalu di Lobi . Yang kedua,isu takut anak terjatuh bermain Di Lobby,saya rasa tuan juga maklum bahawa lobi bukan lah ruangan utk berlari atau bermain…di sana adalah ruangan menunggu…tetapi keluarga tuan telahpun bermain bola,makan beramai2 di lobi….baring dia atas sofa dan mengalihkan2 perabot dari tempat asal walhal lobi bukan bertujuan utk aktiviti berkeluarga…..dan juga pihak tuan sendiri membiarkan anak2 kecil bermain di sana…Staff kami warganegara indonesia ada juga menegur tetapi dibalas dgn kata2 kesat oleh pihak keluarga tuan dgn kata2 spt berikut’Orang Indonesia tak layak tegur orang Malaysia dan nanti saya bunuh kamu dan campak Ke laut’…Begitu juga pihak keluarga tuan telah menempah kambing Aqiqah di kawasan kolam renang tanpa kebenara kami..

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Malah Aliff turut berkata terdapat peti cadangan untuk pelanggan memberi maklum balas agar mereka dapat memperbaiki segala kekurangan yang ada.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Press

Sumber : MURAI

Be the first to comment on "Resort Did4kwa Kotor & Tervk, Aliff Syukri Ded4h Bukti Sebenar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*