Kisah Bapa Masak Air Ketvm, Ini Reaksi Padu Dari Fasha Sandha

VIDEO yang dirakam seorang guru mengenai pengakuan murid tentang kemahiran bapanya memasak air ketvm mengundang pelbagai reaksi netizen dan selebriti tempatan di media sosial.

Pelakon Fasha Sandha antara selebriti terkenal yang meluahkan rasa kurang senang dengan tindakan guru tersebut yang dianggap tidak beretika.

Menurut Fasha atau nama sebenarnya Nur Fasha Sandha Hassan, 36, biarpun dengan alasan ingin menghantar rakaman tersebut kepada ibu murid itu namun ia bukan satu tindakan yang wajar.

 

Cikgu oh cikgu… tugasmu mendidik anak bangsa bukan membiarkan mereka diaibkan kerana perkara yang tak patut ditertawakan.

YATT HAMZAH

PELAKON

“Kenapa cikgu itu nak kena rakam? Perlu ke? Kes1an budak tu… na1f, tak bers4lah, lepas itu orang lain gelakkan dia. Minta maaf, walaupun alasan dia nak hantar pada parent orang tu je, saya rasa tak patut dia rakam.

“Cukup sekadar beritahu,” tulis Fasha di ruang komen perkongsian video tersebut yang dimuat naik di Instagram rasmi mStar.

Pada Rabu, tvlar rakaman video berdurasi 14 saat memaparkan seorang kanak-kanak perempuan menjawab pertanyaan gurunya dalam sebuah kelas tentang bapanya pandai memasak air ketvm.

Ia mendapat kec4man pelbagai pihak dengan ada antaranya menyifatkan penul4ran video terbabit menjejaskan psik0logi kanak-kanak itu.

Komen Fasha mengenai tindakan guru merakam anak murid d3dah mengenai bapanya masak air ketvm.

Bagaimanapun menurut guru wanita berusia 40-an itu, dia tidak menularkan video tersebut dan memohon insi1den terbabit tidak dipanjangkan kerana salah faham berkenaan sudah diselesaikan secara baik antara semua pihak berkaitan.

Selain Fasha, pelakon Yatt Hamzah juga berkata seorang guru tidak sepatutnya membiarkan anak murid diai1bkan dan ditertawakan oleh rakan lain disebabkan perkara tersebut.

“Cikgu oh cikgu… tugasmu mendidik anak bangsa bukan membiarkan mereka dia1ibkan kerana perkara yang tak patut ditertawakan.

“Sempena tahun baharu Hijrah 1442, semoga tiada lagi guru-guru yang buat perkara seumpama ini pada anak-anak murid. Kami sayang guru-guru kerana mereka harapan bangsa dan negara,” ujarnya.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Press

Sumber: MSTAR

Be the first to comment on "Kisah Bapa Masak Air Ketvm, Ini Reaksi Padu Dari Fasha Sandha"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*