“Apa St4tus Jantina Kedua-Dua M4khluk Ni?” -PU Syed Persoal ‘Kebeb4san’ Sajat Dan Teman Lelaki

Pend4kwah Pencetus Ummah (PU) Syed Bakri Al-Yahya mempersoalkan ‘kebeb4san’ yang dimiliki usahawan kosmetik, Sajat yang dilihat seolah-olah semakin bertindak ket3rlaluan di media sosialnya.

Menurut PU Syed, lebih mengh4irankan apabila tiada tind4kan diambil ke atasnya daripada pihak berwajib biarpun apa yang dilakukan usahawan tersebut jelas bert3ntangan dengan agama.

“Persoalan demi persoalan dalam ben4k fikiran ni. Apa status jantina kedua-dua m4khluk ni.

“Beb4snya mereka berkongsi gambar-gambar tak sen0noh macam ini, tak ada langsung tind4kan ke? Sampai bila nak biarkan mereka macam ni?

“B0doh boleh di4jar, tapi memb0d0hkan diri tentang halal dan har4m satu yang sangat h1na dan kur4ng aj4r!,” tulisnya menerusi satu posting di Instagram.

Dalam posting tersebut PU Syed turut memuat naik paparan gambar kem3sraan antara Sajat dan teman lelakinya yang merupakan warga Lubnan yang dikenali sebagai Jadooss.

Lebih menjadi tanya tanya, menurut PU Syed, gol0ngan seperti Sajat seolah-olah ‘keb4l’ daripada dikenakan tind4kan.

“Bila tervir4l kisah anak murid dan air ketum tu terus jadi k3s polis. Ambe vir4l k3s Sajat dan gengnya, sapa sudoh (sampai ke hari ini)..sep1,” tulisnya.

Bahkan, menurutnya lagi, dia kini sudah mervjuk dan mendapatkan pandangan pak4r perund4ngan berhubung hal tersebut.

“Saya ada ajukan pandangan saya tentang g3ng LGBT (Lesb1an, G4y, Bis3ksval dan Tr4nsg3nder) pada rakan-rakan, minta pandangan dan salah satunya adalah 1su paknyah paling dikenali di Malaysia ini.

“Lagu mana nak d4kwa kerana dia seolah-olah beb4s nak buat apa yang dia suka di media sosial dan di bumi Malaysia ini. Saya juga ada mervjuk pada pakar perundangan tentang 1su ini, tunggu hasilnya,” katanya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Doakan

A post shared by Syed Bakri Al-Yahya (@syedbakri_alyahyaofficial) on

Sebelum ini, Sajat juga pernah mencetvskan kem4rahan umum apabila berkongsi gambar dan video yang disif4tkan ket3rlaluan.

Bahkan, sebelum ini, usahawan tersebut juga pernah dikatakan sengaja memperm4in-m4inkan agama.

Pada masa sama, sejak akhir-akhir ini selain Sajat, beberapa individu dalam kalangan usahawan juga dikatakan bertindak ket3rlaluan sehingga sanggup mengen3pikan soal moral semata-mata mahu mel4riskan produk di media sosial.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Press

Sumber : Gempak

Be the first to comment on "“Apa St4tus Jantina Kedua-Dua M4khluk Ni?” -PU Syed Persoal ‘Kebeb4san’ Sajat Dan Teman Lelaki"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*