“Metalica Datang Malaysia Tak Sampai Beberapa Jam Pun Tahu Kedudvkan Bend3ra…” Netizen

Sudah hampir 63 tahun Malaysia mencapai kemerdekaan, namun sayangnya negara kita ini zahirnya sahaja ‘Merdeka’ tetapi belum cukup untuk ‘Memerdekakan’ jiwa seluruh rakyat Malaysia.

Antara bvktinya, lihat sahajalah 1su bendera terbalik yang berlaku di negara kita ini, yang dilakukan sendiri oleh warganegara kita. Apakah yang cuba mereka bvktikan?

Perkara ini mungkin nampak mudah bagi sesetengah pihak, akan tetapi 1su ini mampu merosakan imej negara yang sepatutnya dipelihara oleh setiap rakyat Malaysia.

Oleh disebabkan itu, dalam satu kenyataan yang di buat oleh Ketua Polis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay, menegaskan akan mengambil tindakan und4ng-und4ng berkaitan 1su bendera terbalik.

Tidak malukah kita? Sedangkan orang luar pun mampu untuk menghorm4ti bendera Jalur Gemilang kita, tetapi kita disini masih belum cukup kenal dengan identiti tanah air sendiri.

Lihat sahaja perkongsia di Facebook yang dibuat oleh seorang netizen ini, memaparkan kumpulan rock dari Hollywood yang hanya beberapa jam datang ke Malaysia, turut bangga menjulang Jalur Gemilang dengan keadaan yang betul.

Jgn bikin maluMetalicca dtg malaysia tak sampai beberape jam pun tahu kedudukan bendera

Posted by Mohd Zaide Satar on Saturday, August 22, 2020

Jadi apakah alasan kita untuk tidak mengenali Jalur Gemilang? Bendera yang menggambarkan identiti negara kita sejak 63 tahun yang lalu.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Press

Sumber : Sinar Harian, Mohd Zaide Satar

Be the first to comment on "“Metalica Datang Malaysia Tak Sampai Beberapa Jam Pun Tahu Kedudvkan Bend3ra…” Netizen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*