Hampir 2 tahun Acap hilang, sekali abangnya muat naik satu posting di Fb

GOPENG – Meskipun tiada khabar berita termasuk petunjuk baharu mengenai kehilangan juruteknologi makmal, Klinik Kesihatan Muar yang sehingga kini menjadi mist3ri, pencarian Mohammad Ashraf Hassan masih diteruskan.

Perkembangan terbaharu, abangnya, Mohd Zahiruddin, 36, memuat naik posting di Facebook miliknya semalam dengan menyatakan misi mencari dan menyelamat (SAR) Acap tetap diteruskan seperti biasa.

“Yusuf tinggal sat eh… papa nak cari uncle Acap,” tulisnya pantas menarik perhatian ramai yang mahu mengetahui perkembangan terbaharu Acap.

Mohd Zahiruddin juga berkongsi misi pencarian Acap di saluran YouTube miliknya, Denny Lang Channel semalam.

Video durasi 30 minit tertera SAR Acap pondok usang meraih lebih 700 tontonan.

Difahamkan, pencarian Acap dijalankan sekurang-kurangnya satu atau dua kali sebulan.

Rakaman video itu memberitahu sebanyak dua kumpulan digerakkan dalam misi tersebut.

Penularan catatan ringkas itu nyata menyentuh hati para netizen yang terkesan dengan sikap tidak berputus asa Mohd Zahiruddin.

Menjengah di ruang komen, ramai netizen mendoakan agar Acap dipertemukan dan keluarganya mendapat petunjuk baharu mengenai Acap.

“Mama doakan segala urusan pencarian Acap, ALLAH permudahkan Insya-ALLAH, amin,” tulis pengguna akaun Setia.

Kata Irfan Fauzi, juga mendoakan agar ALLAH ketemukan Acap dengan keluarganya.

Maaf abam hantar wakil jumpa u all.. abam busy nikah..eh tak.. maksud abam sepupu nikah. Welcome new investor Yusuf…

Posted by Denny Lang on Friday, August 28, 2020

Di Twitter pula, netizen juga tetap mengingati Acap dan mahu mengetahui perkembangan terbaharunya.

Izzat Ikhwan berkata, “Tiba-tiba teringat tentang Acap yang hil4ng masa tengah berlari dalam Gopeng Ultra Trail tahun lepas. Operasi mencari Acap adalah operasi terbesar cari orang hil4ng di Malaysia. Sempat jadi kontr0versi sebab banyak bom0h kata Acap dicul1k j1n. Moga ada petunjuk nanti.”

Sementara itu, Fhani turut setia menantikan maklumat terbaharu Acap daripada misi pencarian selama ini.

“Baru sahaja sembang pasal Acap semalam dengan rakan pejabat sebab nak tahu perkembangan terbaharu. Harap semua dipermudahkanlah,” katanya.

Kisah kehilangan Acap mendapat liputan meluas setelah hilang pada 23 Mac 2019 ketika menyertai Gopeng Ultra Trail dan hingga kini belum menemui sebarang petunjuk lokasi m4ngsa berada.

Operasi pencariannya turut dihentikan pada 30 Mac 2019 setelah lebih 700 pasukan SAR serta orang awam terlibat dalam pencarian membabitkan kawasan seluas 35 kilometer persegi meliputi kawasan Bukit Batu Putih hingga Plaza Tol Gopeng

Kehil4ngan Acap dikatakan sangat terasa lebih-lebih lagi apabila beliau merupakan anak yang rapat dengan keluarga. Di samping itu, sepanjang pencarian Acap, abangnya juga berdoa semoga k3ssebegini tidak lagi akan men1mpa orang lain.

Foto:Ohbulan

Kerana tidak mahu ibunya sed1h akan dugaanya yang cukup berat. Abang kepada Acap itu meneruskan misi pencariannya sebelum ini namun dihentikan seketika kerana akur dengan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan.

Dirinya kuat untuk meneruskan misi pencarian adiknya itu kerana kasih seorang ibu kepada anak. Donna sangat bersimpati akan nasib yang men1mpa keluarga Acap ini dan semoga segala urusan pencarian dipermudahkan. Mari kita sama-sama doakan semoga Acap ditemui

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Press

Sumber : http://trendingsangat.pw/

Be the first to comment on "Hampir 2 tahun Acap hilang, sekali abangnya muat naik satu posting di Fb"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*