Ini Perintah Mahk4mah Kepada Ira Kazar Buat Ramai Terkejvt

ANAK kepada pelakon Kazar iaitu Ira Kazar yang didkwa menjadi pvnca kepada keret4kan rumah tangga pasangan selebriti Syamsul Yusof dan Puteri Sarah Liyana diperintah oleh pihak mahk4mah untuk tidak memuat naik sebarang hantaran di media sosial.

Ira atau nama sebenar Faghirah Fatini Kazaruddin diperintah untuk berhenti mengeluarkan, menyeb4rkan dan menghantar sebarang kenyataan atau apa sahaja bentuk g4ngguan terhadap Puteri Sarah dalam media sosial sehinggalah perbicaraan penuh k3$ berkenaan.

Menurut peguam yang mewakili Puteri Sarah iaitu Datuk Akberdin Abdul Kader, m4hkamah juga mengekalkan perintah interim injuksi kepada Ira Kazar di mana tidak boleh mengg4nggu Puteri Sarah, sekiranya g4gal maka ia dianggap mengh1na keputusan mahk4mah.

Datuk Akberdin mewakili Puteri Sarah.

“Pihak defendan (Ira Kazar) sendiri sudah mengaku dan berjanji tidak akan membantah perintah interim injunksi sehingga mahk4mah buat keputusan di akhir k3$.

“Di akhir k3$ mahk4mah kita akan kemukakan segala kerug1an dan gant1 rvgi untuk pihak m4hkamah memberikan pamp4san,” katanya kepada mStar.

Akberdin yang mewakili Puteri Sarah selaku plaintif ditemui selepas pengurusan k3$ di hadapan Hakim m4hkamah Sesyen Sivil, Rofiah Mohamad di Kompleks m4hkamah Kuala Lumpur pada Isnin.

Bagaimanapun dalam prosiding yang berlangsung, Ira selaku defendan dan Puteri Sarah tidak hadir dan m4hkamah kemudian menetapkan 23 Ogos depan untuk pengurusan k3$ seterusnya.

Sebelum ini, plaintif telah mendapatkan perintah interim injunksi dan permohonan itu telah dihantar kepada defendan pada 28 Jun lalu.

Sementara itu, peguam kedua-dua belah pihak belum lagi memberi kata putus untuk menyelesaikan perkara ini secara baik.

“Sekiranya ada inisiatif (selesai cara baik) kita tengok dulu… kita bukan arr0gant (eg0) jadi asalkan tawaran itu logikal kita akan pertimbangkan selepas mendapat arahan anak guam (Puteri Sarah),” kata peguam itu lagi.

Selain Akberdin, peguam plaintif yang turut hadir dalam pengurusan k3$ itu ialah Siti Natasha Basheer Hassan.

Sementara itu, peguam Ammar Ghalip yang mewakili Ira Kazar ketika dihubungi turut mengesahkan pihaknya perlu memasukkan pembelaan dalam tempoh sebulan sebelum atau pada 4 Ogos ini.

Ira (kanan) did4kwa jadi orang ketiga g4nggu rumah tangga Puteri Sarah.

“Saya sudah memasukkan dan menyerahkan kehadiran kepada plaintif dan mahk4mah mengesahkan defendan (anak guam) telah melantik peguam dan kehadiran dimasukkan pada Jumaat lalu,” kata Ammar.

Menerusi kenyataan Puteri Sarah di mStar, tindakan s4m4n ini dibuat di m4hkamah Sesyen Kuala Lumpur dan dua aduan di Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) kerana merasakan ia jalan terbaik untuk menyelesaikan semua kemelut selepas empat tahun menyimpan perasaan.

Pergolakan rumah tangga pasangan selebriti itu berlarutan sejak empat tahun lalu dan Puteri Sarah pernah mengatakan tidak lagi tinggal sebumbung dengan suaminya gara-gara gangguan orang ketiga.

Pelakon wanita itu juga mend4kwa individu terbabit melakukan g4ngguan berkenaan dengan bersembunyi di sebalik puluhan akaun media sosial p4lsu.

 

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber: MSTAR

Be the first to comment on "Ini Perintah Mahk4mah Kepada Ira Kazar Buat Ramai Terkejvt"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*