“Kalau ye pun nak poligami..cari la keturunan yg baik – baik” – Puteri Sarah

PETALING JAYA – Pelakon Puteri Sarah Liyana mend3dahkan pihak ketiga yang did4kwa menjadi punca keret4kan rumah tangganya bukan sahaja mengg4nggu dirinya tetapi juga ahli keluarga Syamsul Yusof.

d3dah Puteri Sarah, 36, ketika bersiaran langsung bersama aktres Nad Zainal hari ini, dia sudah cuba untuk bert4han sejak dig4nggu wanita berkenaan empat tahun lalu bagi menjaga marvah suami dan keluarga.

“Semasa perkara ini mula berlaku empat tahun lalu, macam-macam saya nak buat tetapi demi memikirkan a1b suami dan keluarga, saya bertahan.

“Namun, lama-kelamaan, bila terlalu ker4p dig4nggu secara ment4l, rasa cukup-cukuplah. Jika saya ini mvlut j4hat, saya sudah c4nang kepada semua,” katanya.

Menjelaskan kepada umum, tind4kan s4m4n yang difailkan tempoh hari terhadap wanita berkenaan adalah bagi mempertahankan maruah dan haknya sebagai seorang isteri.

“Bila orang tanya kenapa nak s4m4n-menyaman, saya lakukannya bukan kerana nak r4mpas hak atau suami semula tetapi mahu tuntut hak sendiri dan anak-anak.

“Saya sudah failkan aduan dan s4m4n, harap anda semua doakan k3$ ini jatuh sebagai jen4yah.

“Banyak sebenarnya k3$ isteri balas semula perbuatan per4mpas seperti dig4nyang dan sebagainya tetapi kali ini terbalik, saya pula yang kena dan teran1aya,” jelasnya.

Biarpun dig4nggu orang ketiga, namun pelakon drama Sabarlah Duhai Hati itu mengakui tidak menolak kemungkinan untuk menerima wanita tersebut dalam hidupnya sekiranya memperkenalkan diri secara baik.

Namun, sebaliknya pula berlaku apabila wanita berkenaan dikatakan mengg4nggu ahli keluarga mentuanya termasuk adik-beradik Syamsul.

“Kalau awal-awal mungkin m4rah tetapi saya boleh pertimbangkan. Namun awal-awal pun dia sudah ser4ng ibu mentua dan g4nggu adik-adik Syamsul.

“Orang cakap saya h4lang poligami tetapi saya nak tegaskan, Nabi Muhammad SAW berkahwin lain selepas Saidatina Khadijah wafat. Para lelaki dengar baik-baik.

“Jadi, anda semua jangan main cakap lelaki boleh kahwin empat. Fahamkan dulu. Jika nak berpoligami, carilah keturunan dan bakal isteri yang baik-baik,” katanya lagi.

Episod keret4kan rumah tangga pemilik nama penuh Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin itu bersama Syamsul kembali menjadi buah mulut ramai sejak tahun lalu apabila dia mended4hkan kerap dig4nggu wanita yang did4akwa sebagai orang ketiga.

Tidak sanggup lagi em0sinya terg4nggu, dia seterusnya mengambil keputusan memfailkan s4m4n dan aduan di Mahk4mah Sesyen Kuala Lumpur dan Jabatan Agama Islam Selangor pada 30 Jun lalu.

Sebelum ini, dia juga mengakui sudah tidak tinggal sebumbung dengan Syamsul, malah mend4kwa suaminya tahu kenapa dirinya bersikap ‘dingin’.

Syamsul yang kini sedang meled4k dengan filem Mat Kilau juga pernah dilaporkan mengaku tidak tinggal sebumbung dengan isterinya tetapi tidak bermaksud mahu berp1sah.

Sebagai info, pasangan tersebut mendirikan rumah tangga pada 8 Mac 2014 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Syaikhul Islam dan Sumayyah. – KOSMO! ONLINE

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber : kosmo

Be the first to comment on "“Kalau ye pun nak poligami..cari la keturunan yg baik – baik” – Puteri Sarah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*