Ramai Yang Terkejut, Pertama Kali Tengok Cara Isi Petrol Secara Manual

 

Jika diperhatikan hari ini stesen minyak atau petrol boleh didapati di mana juga kawasan. Mudah didapati di bandar-bandar, namun lain halnya jika berada di kawasan perkampungan. Minyak petrol lebih sukar didapati, namun jika ada pun cara untuk membelinya agak berbeza dari kebiasaan.

Jika di stesen petrol biasa, pengguna hanya perlu membayar jumlah dimahukan dan menekan nozel yang dimasukkan ke dalam pintu tangki. Namun ada di sesetengah kawasan kampung yang masih menggunakan kaedah mengisi minyak secara manual.

@anisna98 Stesen minyak manual😆 #fyp ♬ Soap – Melanie_Martinez

Menerusi perkongsian satu video yang dimuat naik oleh seorang pengguna TikTok dengan nama akaun anisna98 ini, kelihatan dua gadis sedang menggunakan satu alat untuk mengisi petrol. Alat yang digunakan agak jarang dapat dilihat hari ini bagi sesetengah orang. Berikut adalah rakaman isi minyak petrol cara manual yang dikongsikan ini:

Wow, lain macam ya alat yang digunakan ini! Pastinya ramai yang tidak pernah melihat cara isi minyak petrol  cara manual ini. Rakaman yang dimuat naik ini telah meraih hampir 800 ribu tontonan dan 100 ribu likes. Rata-rata warganet meninggalkan reaksi mereka mengenai perkongsian ini di ruangan komen seperti berikut:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber : HCL 

Be the first to comment on "Ramai Yang Terkejut, Pertama Kali Tengok Cara Isi Petrol Secara Manual"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*