“Dos4 sendiri pun tidak tertanggung..” -Neelofa Jawab Isu Inai “Kuku Terkepit Pintu”

Baru-baru ini, nama pelakon Neelofa menjadi bualan ramai di media sosial selepas segelintir pembeli inai jenama Nunha mend4kwa produk itu tidak mesra wuduk selain warna dikatakan seperti kuku leb4m terkep1t pintu.

Enggan berlanjutan, Neelofa tampil memberi penjelasan di Instagram Stories pada Selasa. Menurut Neelofa, 33, dia sangat menitikberatkan 1su mesra wuduk ketika proses persampelan.

Tegas pemilik nama Noor Neelofa Mohd Noor, produk inainya sama sekali tidak menggunakan pewarna makanan dan hanya bahan semulajadi yang diletakkan.

“Ramai yang nak saya jelaskan 1su berkaitan tidak sah solat. Semasa proses persampelan, perkara pertama saya pentingkan ialah tiada pewarna makanan. Ramai jenama lain yang perIi kami guna pewarna makanan.

Ini bukan seperti inai lain tetapi telah ditambah pewarna makanan. Kami tidak letak pewarna makanan langsung, saya sangat anti perkara tersebut. Kami gunakan bahan-bahan semulajadi.

Saya pun tak tahu kenapa kec0h sebab sebelum ini ramai jenama lain sudah dijual yang tidak sah solat. Namun mungkin kerana inai ini Neelofa yang hasilkan, sebab itu jadi 1su.”

 

Tambah bekas hos program MeleTOP, dia berhati-hati ketika menghasilkan produk kerana engg4n men4nggung dos4 pengguna inai Nunha.

“Nak buat yang tidak sah sol4t? Dos4 sendiri pun tidak tertanggung, apatah lagi nak tanggung dos4 berjuta orang di luar sana.

Saya pun buat benda ini sangat berhati-hati, tak tahu berapa puluh kali telah buat usaha untuk pastikan semua bahan yang digunakan diluluskan.”

Dalam pada itu, isteri kepada pend4kwah bebas PU Riz menyatakan dia akan menjemput pakar dalam sebuah majlis yang akan diadakan dalam masa terdekat untuk menerangkan secara detail berkenaan 1su terbabit.

Sumber: ohbulan

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber: https://www.haqtv.site/

Be the first to comment on "“Dos4 sendiri pun tidak tertanggung..” -Neelofa Jawab Isu Inai “Kuku Terkepit Pintu”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*