Jutawan Hartanah Ini Tiba2 Rebah. Ini Keadaan Terkininya

Kisah kejayaannya di dalam bidang hartanah sebelum ini pernah tular di media sosial. Jutawan hartanah Mohamad Azlan Abdullah @ Ali atau lebih dikenali sebagai Mohamad Azlan Al Amin, pernah mendapat perhatian kisahnya yang bangkit daripada keluarga m1skin teg4r berubah kepada seorang jutawan hartanah yang disegani.

Biarpun bergelar jutawan, anak kelahiran Kampung Tok Raja, Besut itu tidak pernah mendongak ke langit, sebaliknya bersikap tunduk ke bumi.

Malah, dia lebih selesa memilih kehidupan serba sederhana dan sentiasa istiqomah dalam setiap apa yang dilakukannya. Namun kadang kala, tetap ada cabarannya dalam hidup.

Terbaru menerusi facebook miliknya, beliia di khabarkan mengalami ses4k n4fas. Berikut perkongsian Azlan di Facebook

“Selesai saja kuliah bersama keluarga jam 10.30am tadi,abang Azlan Al Amin bangun untuk menyusun Quran di atas rak.

” Tiba tiba abang Azlan kembali diser4ng ses4k n4fas.Ini kejadian kali kedua setelah kelmarin beliau p1tam serta ses4k n4fas.

“Abang Azlan terus dihantar ke bahagian kecem4san h0spital Jertih,sebelum dibawa menaiki ambulan ke h0spital KPJ Kota Bharu,Kelantan.

” Dalam masa seminggu dua ini,abang Azlan dinasihatkan berehat sepenuhnya sambil mendapatkan raw4tan lanjut.Beliau mungkin terlalu penat dengan pelbagai aktiviti perniagaan,dan memerlukan rehat.

” Alhamdulillah,semuanya dan terima kasih kepada yang sentiasa mendokan beliau.”

Akan Cuba Raw4tan Islam

“Saya hanya beranggapan saya kena ser4ngan j4ntung kerana sukar bern4fas dengan tiba tiba,tetapi beberapa orang Doktor termasuk Doktor pakar j4ntung mengesahkan keadaan jantung saya adalah NORMAL dan semua pemeriksaan yang lain menunjukkan keadaan yang baik.

“Justeru,saya ingin beralih kepada r4watanalternatif perub4tan islam.

” InsyaAllah saya akan menghubungi guru kami tercinta,Dato Sharhan Shafie YH Dato’ Ustaz Sharhan Shafie – Original Ustaz Sharhan Shafie Ustaz Sharhan Shafie – Al Ruqyah Thobibi untuk bantuan perub4tan islam.

Sebelum ini, menerusi facebook miliknya, meluahkan rasa kec3wa apabila ada pihak mempert1kaiannya kehidupannya sehingga ada tidak sedap didengar mend4kwa dia hanya berpura-pura seorang hartawan.Tidak mahu ia berpanjangan, Azlan terpaksa mended4hkan nilai aset yang dimiliki. Bukan niat untuk mendabik dada tetapi berharap ia menjadi iktibar kepada pihak berkenaan.

Dia meluahkan rasa syukur dengan anugerah yang dimilikinya dan berharap sentiasa memburu tawadhuk dengan caranya tersendiri.

MAAFKAN SAYA TERPAKSA TUNJUK SEKALI SEKALA.

Jujurnya,saya malu dan tak mahu bercerita tentang aset aset hartanah yang saya miliki dengan izinNya.

Tetapi apabila ada segelintir suara suara sumbang yang seakan menuduh saya hanya berpura pura menonjolkan diri bak hartawan,maka saya terpaksa sekali sekala tampilkan sedikit aset hartanah yang Allah swt anugerahkan sementara kepada saya.

Mungkin kerana gaya hidup saya simple dan ala kadar sangat,rumah pun tak mewah macam dewan badminton,pakai macam penoreh getah,maka saya seakan dilihat tak munasabah untuk diangap hartawan.

Tapi sabar dulu kawan,jangan cepat menduga cetak atau dalam air di lautan kalau kita bukan ahli untuk menyelam.

Hanya ikan yang tahu dunia air.

Saya tak minat bercerita pasal harta.

Saya hanya ada sedikit sahaja aset untuk jana kehidupan berkeluarga.

Tak banyak pun!

Sepanjang sepuluh tahun saya di bidang hartanah,ada lah lebih 100 juta nilainya jika dihitung sekarang.

Rm100 juta nilai tu bukan besar,biasa biasa saja.

Saya anggap itu pencapaian yang sangat serta masih kecil,kerana saya sasarkan untuk memiliki aset lebih rm1 bilion menjelang sepuluh tahun ke depan…InsyaAllah

Malu saya nak mengaku berharta,saya suka menyendiri dengan cara sendiri.

Lagipun,lebih ramai di luar sana yang kaya raya.Setakat saya ada cikit cikit,apalah sangat.

Apepun,saya syukur dengan apa yang Allah kurniakan seadanya ini.

Di bawah ini,hanya sebahagian geran geran tanah yang saya ‘terpaksa’ kongsikan untuk ‘menjawab’ tuduhan tuduhan jahat oleh segelintir mereka yang jelas mencemburui kejayaan kerdil saya!

Saya tak mahu terk3$an dengan suara suara sumbang,nanti saya akan jadi sombong dan lupa diri sedangkan kita hanya hamba saja.

Kalau saya hidup untuk menunjuk sehingga sombong,saya mungkin akan tanya kembali seperti berikut :

“Berapa ratus juta kau ada aset untuk sembang dengan aku???”

Saya akan soal lagi “Setakat kau hanya ada toyota atau mercedes dan rumah banglo guna pinjaman bank,tak payah sembang lah! Tunjuk geran geran tanah kau ada berapa ratus keping!”

Tapi nauzubillah..

Innalillah,jika saya jadi sombong begitu,saya dah ikut sifat IBLIS!

Justeru,izinkan saya terus memburu tawadhuk dengan cara saya walaupun saya pasti belum tawadhuk!

Doakan saya istoqamah dalam mujahadah!

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber: Muhammad Azlan Al-Amin

 

Be the first to comment on "Jutawan Hartanah Ini Tiba2 Rebah. Ini Keadaan Terkininya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*