[VIDEO] “Lepas Tengok, Aku Pula Kekok..” – Gelagat Mat Salleh Makan Nasi Guna Tangan Buat Ramai Tergelak

Nasi adalah makanan ruji rakyat Malaysia, setiap hari, setiap masa, tidak kira di mana jua. Nasi adalah makanan utama yang ada disetiap gerai-gerai atau barisan hotel mewah.

Hidangan ini mempunyai kepelbagaian budaya, dari kaum Melayu, Cina atau India semuanya menikm4tinasi sebagai sebuah hidangan yang wajib ada di atas meja makan.

Kebanyakan rakyat Malaysia sebenarnya tidak mempunyai mas4lah jika makan menggunakan tangan kerana sudah menjadi satu adab dan kebiasaan yang selalu dipraktikkan dari kecil.

Namun, mungkin agak suk4r bagi warganegara asing yang ingin mencuba hidangan tersebut apabila bercuti di negara ini.

Menerusi satu perkongsian dilaman ig, sekumpulan pelancong as1ng difahamkan ingin mencuba makan nasi menggunakan tangan. Apa yang lebih menarik apabila kawannya cuba untuk mengajar tapi diri sendiri masih kekok untuk menyuap ke mulutnya.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by jentikhati™ (@jentikhati)

Bila dia dah pandai makan guna tangan & cuba nak ajar kawan-kawan lain makan guna tangan. Aduhai.. tergelak tengok. Yang mengajar pun 2×5. Apapun terbaik!

Rata-rata netizen turut terhibur dengan reaksi pelancong ini yang ingin mencuba makan nasi menggunakan tangan. Apapun terbaik buat mereka kerana ingin belajar sesuatu yang baru.

Komen Netizen:

 

Sumber/ Kredit : Tiktok, IG jentikhati

 

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber : tehtarikkaw

Be the first to comment on "[VIDEO] “Lepas Tengok, Aku Pula Kekok..” – Gelagat Mat Salleh Makan Nasi Guna Tangan Buat Ramai Tergelak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*