‘Kate’ M4ti, Nabil Mahir Kec3wa Klinik Haiwan Enggan Raw4t Kucing Ced3ra- “Mereka Suruh Ke Veterinar Lain Sebab Nak Tutup”

Pengacara Nabil Mahir melu4hkan rasa kes4l terhadap sebuah klinik haiwan di Petaling Jaya yang enggan merawat kucingnya yang ced3ra.

Jelas Nabil, klinik haiwan terbabit memintanya agar membawa kucing yang diberi nama Kate itu ke klinik lain yang berhampiran dengan alasan mereka sudah hampir menamatkan waktu operasi.

“Saya datang melawat anak-anak bulu dan terkejut melihat salah seekornya m4ti. Saya tak pasti kenapa tapi dua minggu lepas Scarlett bersalin empat ekor anak tapi tiga daripadanya m4ti.

“Tiba-tiba saya dapati Kate berd4rah dan lemah. Saya terus membawanya ke klinik veterinar berhampiran dan memaklumkan mereka ini k3skecem4san.

“Mereka suruh saya ke klinik haiwan lain kerana mereka sudah nak tutup. Kalaulah mereka betul-betul sayangkan haiwan, mereka patut terimanya.

“Tak lama lepas tu, Kate pun m4ti. Saya akan b3nci selamanya klinik haiwan yang memilih untuk menolak permintaan saya untuk membantu Kate,” ceritanya menerusi hantaran di Instagram Stories.

Dalam pada itu, Nabil turut meninggalkan komen di akaun klinik veterinar terbabit, menceritakan pengalamannya baru-baru ini.

Tulis Nabil pada ruang komen klinik haiwan berkenaan; “Kucing saya m4ti kerana kamu tak nak bantu. Ia berd4rah-d4rah dan lemah, bila sampai staf hanya memandang dari luar sangkar dan memberitahu mereka tutup, kemudian suruh saya ke tempat lain.”

Sementara itu, isterinya, penyanyi dan pelakon Ayda Jebat turut berkongsi lu4han sama, terkesan dengan kehilangan kedua-dua ekor kucing Nabil.

“Seekor kucing Nabil dah m4ti, lagi seekor ced3ra. Tak pastu kenapa, mungkin berg4duh.

“Nabil bawa kucingnya yang ced3ra ke klinik. Tengok saja dari luar sangkar dan mereka cakap klinik dah nak tutup, cari klinik lain yang buka.

“Ini k3s kecem4san kan? Kata klinik veterinar. Kalau kamu terima dan periksa, kucing itu masih boleh diselamatkan.

“Nabil n4ngis dan terus men4ngis. Sekarang baru saya tahu perasaan bila haiwan kesayangan m4ti. Walaupun saya tak jaga, tapi saya saksi Nabil jaga 12 kucing jalanan dan sayang mereka sungguh-sungguh, layan mereka baik-baik. Ia sangat menyentuh hati.

“Saya terbayang, kalaulah kucing itu anak kita, kita bawa ke klinik dan klinik tu cakap maaf nak tutup. Bawa ke klinik lain dan anak kita tak dapat diselamatkan?” tulis Ayda yang turut seb4k dengan situasi men1mpa Nabil.

Sumber : Gempak

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber : https://www.keramatviral.com/

Be the first to comment on "‘Kate’ M4ti, Nabil Mahir Kec3wa Klinik Haiwan Enggan Raw4t Kucing Ced3ra- “Mereka Suruh Ke Veterinar Lain Sebab Nak Tutup”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*