Tertidur Atas Telefon Bimbit Yang Sedang Dicas, Remaja M4ut Terkena Renj4tan EIektrik

Ak1bat tertidur di atas telefon bimbit ketika sedang dicas, seorang remaja perempuan berusia 17 tahun di Kemboja m4ut gara-gara terkena renj4tan el3ktrik.

M4ut sebab kena renj4tan el3ktrik

Menerusi laporan Mirror, gadis berkenaan dikenali sebagai Khorn Srey Pov dikatakan baru sahaja selesai mandi dan dia kemudiannya mengecas telefon bimbit serta menghidupkan fungsi lampu suluh pada peranti terbabit.

Difahamkan, Khorn yang bekerja sebagai penterjemah bahasa Mandarin di sebuah syarikat perlombongan emas di wilayah Kratie ditemui m4ti dengan keadaan dia men1ndih telefon bimbit miliknya itu.

Menurut pegawai tempatan, Khorn dis4hkan men1nggal dunia serta-merta ketika dia sedang tidur kerana terkena renj4tan el3ktrik yang t1nggi.

Dalam pada itu, kem4tian g4dis terbabit yang dianggap begitu trag1s telah mencetvskan perdeb4tan warganet di media sosial mengenai keselamatan pengecas telefon bimbit.

“Pihak berwajib patut adakan kempen kesedaran orang awam mengenai cara mengendalikan peralatan el3ktrik. Saya tengok orang ramai selalu sentuh wayar hidup dan ins1den seperti ini ker4p berlaku.

Dia baru je mandi. Mungkin badannya masih bas4h masa bar1ng kat atas soket.

Walaupun dalam ker1ng, tapi bukan idea yang bagus letak peralatan el3ktrik dekat atas k4til.”

 

Sumber : Mirror

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber: OHBULAN

Be the first to comment on "Tertidur Atas Telefon Bimbit Yang Sedang Dicas, Remaja M4ut Terkena Renj4tan EIektrik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*