Bakal Bers4lin Lagi Seminggu, Uyaina Arshad Din4sihat Jang4n Keluar – “Kalau Boleh Nak Bersalin Normal..”

Menurut Uyaina atau nama sebenarnya Saidatul Naseha Uyaina Arshad, 30, persediaannya menjelang beberapa hari lagi sebelum melahirkan bayi sudah hampir cukup dan mendoakan agar semuanya dipermudahkan.

“Due date saya dalam bulan September tapi untuk sekarang ni saya dah 36 minggu, doktor pesan minggu ke-37 tu kalau boleh jangan ke mana-mana dah.

“Saya kalau boleh berdoa memang nak bersalin secara normal, tapi mungkin nanti perlukan epidural la kot. Insyallah dalam masa terdekat ni juga saya akan buat baby shower dan majlis doa selamat di mana kita akan kongsikan jantina bayi.

“Persediaan sekarang, saya dah Syahiran memang ternanti-nanti kelahiran bayi ni. Boleh dikatakan dari segi barangan keperluan, rumah, hospital dan tempoh berpantang semua, 90 peratus sudah disediakan. Saya memilih bersalin di Shah Alam. Tapi mental tu macam agak takut jugak la,” ujarnya kepada Gempak.

Uyaina ditemui sewaktu menjadi pengacara jemputan bagi program MeleTOP yang bersiaran secara langsung di Astro, Bukit Jalil pada Selasa.

Tambah Juara Puteri Muslimah Asia tahun 2018 itu lagi, dia dan suami juga sudah memilih nama yang sesuai untuk diberikan pada anak yang dikandungnya.

“Saya dan Syahiran masih belum pasti untuk nama yang akan diberikan kepada cahaya mata kami nanti sebab sekarang saya ada cadangan nama yang saya nak, Syahiran pun ada beri pilihan nama yang dia nak.

“Tapi rasanya kami dah jumpa satu nama yang akan dipilih untuk anak kami. Saya bergurau dengan Syahiran, nama Raja tu memang kena ada pada nama depan anak, jadi nama belakang tu bagilah saya yang pilih, hahaha.

“Kitorang memang suka pilih-pilih nama sebab selagi belum keluar tu kan tapi apa-apa pun, kami dah jumpa nama yang sesuai,” jelasnya lagi.

Sekadar info, Uyaina dan suami, Raja Syahiran, 29, melangsungkan pernikahan di Colony Star Boulevard, Kuala Lumpur pada 20 Disember tahun lalu.

 

Sumber : Gempak

Be the first to comment on "Bakal Bers4lin Lagi Seminggu, Uyaina Arshad Din4sihat Jang4n Keluar – “Kalau Boleh Nak Bersalin Normal..”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*