[VIDEO] “Trend Buka Tudung Dah Jadi Satu Peny4kit, Jangan Normalkan…” – Ummi Nazeera

Baru-baru ini, heb0h di ruangan media sosial mengenai 1su selebriti yang sudah bertudung mula membuka hijab mereka.

Susulan itu, sebuah video kembali tular yang memaparkan pelakon versatil Ummi Nazeera tampil memberikan pandangannya mengenai 1su semasa yang h4ngat menjadi perbualan netizen pada masa kini.

Video tersebut dipercayai sebahagian sedutan temuramah Ummi bersama Zayan.my tul4r di aplikasi TikTok sejak kelmarin.

Menerusi video tersebut, Ummi berkata individu yang memakai hijab tidak boleh menganggap perbuatan membuka tudung itu adalah sesuatu perkara yang normal.

“It’s not normal, it’s not right. Jadi saya minta orang sekeliling saya yang menyayangi saya, tolonglah doakan saya supaya tidak membuka tudung.

“Saya risau itulah saya punya pengakhiran. Kita tidak tahu pengakiran kita macam mana, sekarang ini saya pakai tudung, saya tidak tahu pengakhiran saya bertudung atau tidak.

“Mungkin rakan-rakan artis kita yang sudah buka tudung, nanti pengakhiran mereka pakai tudung. Kita tak tahu, amin, insya-Allah.

“Cuma, saya doakan supaya mereka jumpa baliklah jalan itu,” ujarnya.

VIDEO

@umminazierra AGREE ✅ #umminazeera #fyp ♬ DUKA SEBALIK TAWA – PUTERI KHAREEZA

Mengulas lebih lanjut, aktres drama rantaian Risik Pada Hati itu, Ummi berkata sekiranya tidak bersedia, maka tidak perlu membuat keputusan untuk berhijab.

“Apa yang saya nak cakap, if you’re not ready don’t wear, no. If you’re not ready, not ready. Cuma kalau dah pakai tu don’t make it something normal lah nak buka sebab ramai sebenarnya sekarang, dah macam jadi satu peny4k1t.

“Tapi Allah sangat menyayangi orang yang masih ingatkan dia. Bila kita lupa, kita pusing balik. Sebab kelebihan kita ini adalah kerana kita ada nafsu.

“Itulah kelebihan manusia kenapa Allah sayang sangat pada kita sebab ada nafsu pun kita masih pulang balik pada Dia,” ujarnya.

Tinjauan di ruangan komen video tersebut dibanjiri dengan pelbagai reaksi positif netizen yang menyukai cara penyampaian Ummi.

Ramai yang turut bersetuju dengan pendapat yang disampaikan itu sangat mendalam dan bermakna terutamanya pada golongan wanita.

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber : xtra.com.my

Be the first to comment on "[VIDEO] “Trend Buka Tudung Dah Jadi Satu Peny4kit, Jangan Normalkan…” – Ummi Nazeera"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*