Dengan Sekali Lafaz, Aizat Sah Bergelar Suami Kepada Elyssa. Pilih Mexico Lokasi Bulan Madu

DENGAN sekali lafaz, penyanyi Aizat Amdan selamat bergelar suami kepada pengurusnya, Elyssa Alia Illias dalam majlis pernikahan yang berlangsung di A Park, Puchong, Selangor pada pagi Ahad.

Pasangan ini dinikahkan sendiri oleh bapa Elyssa iaitu Leftenan Kolonel (B) Illias Moidean dan disaksikan jurunikah Idrus Mohd Shahlan.

Aizat menyerahkan mas kahwin sebanyak RM300 kepada Elyssa, 34, manakala wang hantaran dirahsiakan jumlahnya.

Pada majlis itu, pihak pengantin lelaki menyerahkan tiga dulang hantaran dan dibalas lima dulang daripada pengantin perempuan.

Pasangan ini turut diraikan dalam majlis kenduri di lokasi sama.

Pasangan ini akan berbulan madu di Mexico pada November.

Sementara itu, Aizat atau Muhammad Aizat Amdan, 33, ketika ditemui meluahkan rasa syukur majlis pernikahannya berjalan lancar seperti dirancang.

Aizat turut menganggap perkahwinannya dengan Elyssa sebagai permulaan baharu dalam hidupnya sebagai seorang lelaki.

“Syukur semuanya berjalan lancar. Keluarga dapat berkumpul dan majlis dijalankan seperti dirancang.

“Ini adalah fasa baharu dalam hidup kami. Selepas ini apa sahaja tindakan dah tak boleh fikir untuk diri sendiri sahaja. Saya ada isteri dan perlu minta persetujuaan bersama,” katanya.

Dalam pada itu, Aizat dan Elyssa merancang untuk berbulan madu di Tulum, Mexico kerana destinasi tersebut adalah impian mereka berdua.

“Saya akan ke Los Angeles untuk memasarkan album terbaharu sekitar November. Selepas itu akan terus berbulan madu.

“Kami pilih Tulum kerana ia lokasi yang sangat cantik. Saya dan isteri sukakan pantai. Kami rasa ia adalah tempat yang boleh memberi ilham,” jelasnya.

Aizat dan Elyssa mula berkenalan sejak tiga tahun lalu dan mereka membuat keputusan untuk berkahwin atas persetujuan bersama awal tahun lalu.

 

Sumber : mStar

 

Be the first to comment on "Dengan Sekali Lafaz, Aizat Sah Bergelar Suami Kepada Elyssa. Pilih Mexico Lokasi Bulan Madu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*